Volg de
instructies

Benodigdheden:

  • 500 gram gesneden witlof
  • 1 teen Knoflook
  • 100 ml Witte wijn (voor de soep)
  • 150 ml witte wijn
  • 100 ml Water
  • Tijm 2x
  • 1 Theelepel kristal suiker
  • 1,5 liter Slagroom ongezoet
  • 30 gram Roomboter gekoelde blokjes
  • 1 dl Lobbig geslagen slagroom
  • Dragon
  • 2 Granny smith appels
  • 100 ml Appel azijn
  • 150 gram Lichte basterd suiker
  • 1 Verse laurierblad
  • 2 Verse kruidnagels
  • 1 Citroen

 

Bereidingswijze:

  • Kook het water samen met de witte wijn, appel azijn, kruidnagel, tijm, laurier en ¼ schil van citroen en kook 2minuten zachtjes door.
  • Schil de appel, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.
  • Kook de appels 1 minuut mee in de suiker siroop en bewaar in een weckpot.
  • Snijd de witlof grof om de kern.
  • Verhit een kook pan op hoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
  • Wok de witlof op hoog vuur licht bruin.
  • Draai het vuur naar ¾ voeg 1 theelepel suiker toe en karameliseer de suiker.
  • Voeg 1 dl witte wijn toe en reduceer dit gecontroleerd tot de helft.
  • Voeg de slagroom toe en kook alles 10 minuten zachtjes door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de soep en passeer.
  • Meng de geslagen room met zeer fijn vers gesneden dragon.
  • Staaf de soep voor doorgifte met de koude blokjes boter en garneer af met de appel en geslagen dragon room.