Volg de
instructies
Benodigdheden:
- 500 gram gesneden witlof
- 1 teen Knoflook
- 100 ml Witte wijn (voor de soep)
- 150 ml witte wijn
- 100 ml Water
- Tijm 2x
- 1 Theelepel kristal suiker
- 1,5 liter Slagroom ongezoet
- 30 gram Roomboter gekoelde blokjes
- 1 dl Lobbig geslagen slagroom
- Dragon
- 2 Granny smith appels
- 100 ml Appel azijn
- 150 gram Lichte basterd suiker
- 1 Verse laurierblad
- 2 Verse kruidnagels
- 1 Citroen
Bereidingswijze:
- Kook het water samen met de witte wijn, appel azijn, kruidnagel, tijm, laurier en ¼ schil van citroen en kook 2minuten zachtjes door.
- Schil de appel, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.
- Kook de appels 1 minuut mee in de suiker siroop en bewaar in een weckpot.
- Snijd de witlof grof om de kern.
- Verhit een kook pan op hoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
- Wok de witlof op hoog vuur licht bruin.
- Draai het vuur naar ¾ voeg 1 theelepel suiker toe en karameliseer de suiker.
- Voeg 1 dl witte wijn toe en reduceer dit gecontroleerd tot de helft.
- Voeg de slagroom toe en kook alles 10 minuten zachtjes door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de soep en passeer.
- Meng de geslagen room met zeer fijn vers gesneden dragon.
- Staaf de soep voor doorgifte met de koude blokjes boter en garneer af met de appel en geslagen dragon room.