Volg de
instructies

Benodigdheden:

  • 2 hertenbiefstuk
  • 4 stronk roodlof
  • 2 dl rode wijn
  • 20 gr roomboter
  • 1dl slagroom

 

Bereidingswijze:

  • Snijd de roodlof in de lengte door en verwijder het hart
  • Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en versgemalen zeezout.
  • Bak de roodlof af in een oven van 200 °C gedurende 10 min.
  • Bak ondertussen de biefstuk in de roomboter 6 min. om en om.
  • Haal ze uit de pan in de folie met peper en zout er op(uit de molen) en vouw de folie dicht.
  • Laat de biefstukken 4 min. rusten.
  • Overtollig vet afblussen met rode wijn, in laten koken en scheut kookroom erbij.
  • Afmaken met een klontje roomboter
  • Leg de roodlof in het midden van het bord. Daarop de biefstuk en garneer af met de rodewijnsaus.

 

De vries herten biefstuk

180g dv p/ st
art. nr. 506052

Bestel

Dijkstra roodlof

verpakt p/ kg
art. nr. 800657

Bestel

Rode wijn

Bestel

Roomboter

5 kilogram
art. nr. 584894

Bestel

Debic slagroom gezoet

2 liter
art. nr. 535052

Bestel