Op de actualiteitenpagina van VHC ActiFood delen we de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf en de voedselbranche. Hier vind je nieuws, (chefs gemak) recepten, wijntips, en informatie over workshops en trainingen voor de horeca. Ontdek hoe we streven naar kwaliteit, duurzaamheid en culinaire expertise om jouw succes te ondersteunen.
Workshop
20 mei 2025 vanaf 13:00
Hoe tap je een perfect softijsje? Dat is een van de vragen waarop je antwoord krijgt tijdens deze training.
Workshops
Maak gebruik van ons ActiFoodLab om je eigen workshops te hosten
Training
Training op aanvraag
Werken in de bediening: Hoe ontvang je je gasten? Hoe neem je een bestelling op? Hoe dek je een tafel, en hoe haal je deze weer uit?
Horeca vakcollege
3 november 2025
Via deze opleiding word je in 24 lesdagen voorbereid op het examen SVH Zelfstandig werkend kok.
Training
25 februari, 14 mei
In 1 dag je kennis op orde.
Horeca vakcollege
6 oktober 2025
Via deze opleiding word je in 24 lesdagen voorbereid op het examen SVH Zelfstandig werkend kok.
Horeca vakcollege
'7 oktober 2025
De opleiding SVH Kok bestaat uit totaal 22 lesdagen.
De lessen beginnen om 9.00 uur en eindigen om uiterlijk 17.00 uur.
Chefs gemak
Gepocheerd ei met gerookte zalm
Recept
Braadstukken van wild met verschillende groenten
Recept
Gerookte eendenborstfilet met zoet zure knolselderij en chips van pastinaak.
Chefs gemak
Tiramisu crème, advocaat, witte chocolade en koffie
Chefs gemak
Tartelette framboos met mascarpone mousse
Chefs gemak
Salted caramel, tiramisu crème en karamelsaus
Chefs gemak
Bloemkool teriyaki crème, geroosterde pekingeend en gegrilde lente ui
Chefs gemak
Steamed buns pekingeend, hoisin en komkommersalade
Chefs gemak
Salade pekingeend, glasnoedels, kerriemayonaise en paprika
Chefs gemak
Heerlijke kipsate tortilla
Chefs gemak
Teriyaki kipsate met tempura banaan
Chefs gemak
Spicy kipsate schiacciata
Chefs gemak
Gepocheerd ei met gerookte zalm
Chefs gemak
Gepocheerd ei met avocado spread en brioche toast
Chefs gemak
Crispy bloemkool burger, cheddar en tomatensalsa
Chefs gemak
Geglaceerde lamsbout, zoete aardappel en harissa chutney
Chefs gemak
Crispy bloemkool burger, cheddar en tomatensalsa
Chefs gemak
Crispy bloemkool burger, cheddar en tomatensalsa
Chefs gemak
Geroosterde bloemkool fine dining
Chefs gemak
Steak bloemkool, chimmichurri, labneh en granaatappel
Chefs gemak
Pinsa kuchen, hete kip, jalapeño en crème fraîche
Chefs gemak
Perfect voor lunch of take-away. Knapperige buitenkant, zachte binnenkant, en malse pulled pork zorgen voor een echte smaaksensatie. Heerlijk en voedzaam!
Chefs gemak
Geniet van onze zomerse gamba salade met mango chutney, cherry tomaat en kikkererwten! Perfect voor lunch of diner, met geroosterde gamba’s, exotische mango, zongedroogde tomaten en een knapperige bite.
Chefs gemak
Verwen je gasten met onze luchtige paprikasoep met gamba’s, venkel en koriander! Een snelle en verfijnde creatie, ideaal voor een walking dinner of als luxe borrelhapje.
Chefs gemak
Proef onze heerlijke Gamba Pil Pil met ovengroenten! Sappige gamba’s gebakken in olie, geserveerd met smaakvolle ovengroenten en kant-en-klare marinade. Makkelijk te pellen en perfect voor lunch, diner of shared dining.
Horeca vakcollege
n.t.b.
Via dit opleidingsprogramma stomen wij onze studenten in 12 lesdagen klaar voor het examen tot SVH Bedieningsassistent.
Workshop
21 mei 2025
Airbrushen is hot. Met deze techniek voorzie je huisgemaakte bonbons van een spetterende kleurcombinatie.
Wijnland: Chili
Chili staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Met een gevarieerd terroir, variërend van kustgebieden tot bergachtige regio's, produceert Chili wijnen van hoge kwaliteit, zoals Carmenere, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc.
Wijnland: Portugal
Portugal, beroemd om zijn portwijnen en vinho verde, heeft een rijke wijntraditie die teruggaat tot de oudheid.
Wijnland: Oostenrijk
Oostenrijk is een opkomende speler in de wijnwereld, bekend om zijn verfijnde witte wijnen. Met een focus op kwaliteit en duurzaamheid, gedijen de wijngaarden langs de Donau en in de regio's Burgenland en Steiermark.
Wijnland: Frankrijk
Frankrijk, het epicentrum van de wijnwereld, staat bekend om zijn ongeëvenaarde wijntraditie. Het land produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir.
Wijnland: Californië
Californië is een van 's werelds meest invloedrijke wijnregio's, bekend om zijn diverse terroirs en iconische wijnstijlen. Van de Napa Valley tot de Sonoma Coast en Paso Robles, Californië produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir en Zinfandel.
Wijnland: Zuid Afrika
Zuid-Afrika, met zijn prachtige landschappen en gevarieerde klimaten, is een opwindende wijnbestemming die bekend staat om zijn innovatieve wijnbouw en uitstekende wijnen. Zuid-Afrika produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Chenin Blanc, Pinotage, Cabernet Sauvignon, en Shiraz.
Wijnland: Argentinië
Argentinië, beroemd om zijn Malbec-wijnen, heeft zich snel gevestigd als een vooraanstaande speler in de wijnwereld. Het land produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon, Torrontés en Bonarda.
Wijnland: Italië
Italië, een land doordrenkt van geschiedenis en cultuur, staat bekend om zijn gevarieerde wijnen en wijnregio's. Italië produceert een enorm scala aan wijnen, waaronder Chianti, Barolo, Prosecco, Brunello di Montalcino, en Amarone della Valpolicella.
Wijnland: Spanje
Spanje, met zijn rijke wijntraditie en diverse wijnlandschappen, is een van 's werelds grootste producenten van wijn. Spanje produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Tempranillo, Garnacha, Albariño, en Verdejo.
Portugal
Zoek je wat lekkers bij je kaasplank of een zoet dessert? Staak je zoektocht maar: het wordt natuurlijk port.
Zuid-Afrika, Paarl
Klein Simonsvlei is de thuisbasis van Niel Joubert Wines. Het estate ligt op de hellingen van de Simonsberg, aan de rand van Paarl in de West-Kaapse wijnlanden.
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Nederburg, Drostdy Hof en Fleur du Cap vallen allemaal onder dezelfde Zuid-Afrikaanse wijn paraplu. Natuur en milieu is heel belangrijk.
Verenigde Staten, Californië
Geïnspireerd door twee dingen: cabernet sauvignon is de 'king of reds' en de carnivoor staat boven aan de voedselketen.
Chili, Maipo Valley
Baron Philippe de Rothschild is een prachtig wijnhuis met een bijzonder rijke geschiedenis en sterke merken.
Argentinië, Mendoza
Bosca deelt graag haar passie voor wijnen, die de authentieke uitdrukking van het wijngebeid naar elk glas brengt.
Argentinië, Mendoza
Susana Balbo is een van de toonaangevende en meest innovatieve wijnmakers van Argentinië.
Spanje, Castilla la Mancha
Green Trail is onderdeel van de Green Wine Company en vertegenwoordigd het horeca kanaal.
Spanje, Campo de Borja
In de wijnstreek Campo de Borja in de Spaanse provincie Aragón, is Bodegas Borsao gevestigd.
Spanje, Pacs del Penedès
Een wereldwijd bekend merk en een icoon op het gebied van Spaanse wijn.
Spanje, Rioja
Dit Spaanse wijnhuis kent haar oorsprong in 1858 en is de oudste bodega in de Rioja.
Spanje, Rioja
Bodegas Corral is gelegen in het hart van het Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño.
Spanje, Rueda
In het hart van Spanje, in de uitgestrekte Rueda-streek, gedijt de verdejo-druif in al haar glorie.
Italië, Piemonte
Borgogno's toewijding aan het behouden van de oude ambachtelijke methoden is bewonderenswaardig.
Italië, Toscane
Eén van de grote wijnpioniers uit Toscane is het huis Frescobaldi. Met dertig
generaties, meer dan 700 jaar ervaring
Italië, Puglia
Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging.
Italië, Puglia & Veneto
Ontdek de voortreffelijke wijnen van Cristobal, de jonge Spaanse wijnmaker die als jongen naar Zuid-Italië verhuisde.
Italië, Alto Adige
Kettmeir's wijnen zijn een viering van traditie en innovatie, een ode aan Alto Adige's buitengewone terroir en een uitnodiging om de prachtige smaken van deze regio te ervaren.
Italië, Veneto
Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Alberto Bolla.
Oostenrijk, Wenen
Onder de grond van Wenen ligt de oudste wijnkelder van Oostenrijk.
Frankrijk
Baron Philippe de Rothschild is een prachtig wijnhuis met een bijzonder rijke geschiedenis en sterke merken.
Frankrijk
Croix d’Or biedt een serie aan wijnen met allemaal een klassieke, Franse stijl.
Frankrijk
Met een geschiedenis die teruggaat tot 1626, heeft het huis een erfenis van toewijding aan traditionele wijnbereiding.
Recept
Kalfsoester met gebakken asperges
Recept
Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème
Frankrijk
AIX Rosé wordt gemaakt door Eric Kurver, een Nederlander die zich 10 jaar geleden in Frankrijk vestigde.
Frankrijk
Chateau Miraval Rosé: waar de zonovergoten Provence samensmelt
met de kunst van wijn maken. Deze verbluffende rosé is geliefd bij zowel fijnproevers als wijnliefhebbers.
Italië, Piemonte
Fiorella Bertino,
Italië Piemonte
Spanje
3Pasión is Spaanse passie in een fles!
Horeca vakcollege
8 april & 19 mei
Wil je een idee krijgen hoe het is om bij het Horeca Vakcollege Noord een opleiding te volgen?
Workshop
8 april 2025 vanaf 13:00
Voorjaarsevenement
Wegens succes herhaald!
Black Box Challenge 2025
Horeca vakcollege
7 april 2025
Werkzaam in de horeca als horecaondernemer, als leidinggevende of medewerker? Dan is het aan te raden om het diploma SVH Sociale Hygiëne te halen.
Cursus
2 april 2025
Kleurrijke koekjes met een smeuïge vulling op basis van fruit of chocolade: we hebben het natuurlijk over de Macaron!
Horeca vakcollege
start 1 april 2025
Na deze 3-daagse cursus heb je gelijk je diploma op zak en mag je leerlingen officieel gaan begeleiden!
Training
18 maart 2025 vanaf 10:00
Ontdek hoe je met slimme strategieën de juiste medewerkers vindt, aan jouw team bindt, en ze blijft boeien in een krappe en veranderende arbeidsmarkt.
Workshop
17 maart 2025 vanaf 13:00
Hoe gastvrij is jouw horecabedrijf? Gastvrijheidsdeskundige Jeannine Sok laat je in deze workshop spelenderwijs ontdekken hoe je jouw werknemers laat omgaan met bepaalde gastvrijheidskwesties uit de horecapraktijk.
Horeca vakcollege
11 maart & 13 mei 2025
Werkzaam in de horeca als horecaondernemer, als leidinggevende of medewerker? Dan is het aan te raden om het diploma SVH Sociale Hygiëne te halen.
Opleiding
5, 12, 19, 26 maart 2025
De cursus Basis Chocolatier gedurende vier weken, één dag in de week plaats
Inspiratie
3 maart, 12 mei (Oosterwolde), 31 maart (Terschelling)
Wil je een extra dosis inspiratie? Meld je dan aan voor een van de inspiratiesessies.
Recept
Maak je eigen lamsbouillon
Recept
De perfecte quenelle in een handomdraai
Horeca vakcollege
26 februari 2025
Na deze 3-daagse cursus heb je gelijk je diploma op zak en mag je leerlingen officieel gaan begeleiden!
Workshop
4 feb, 4 maart, 1 apr, 19 mei, 3 jun 2025 vanaf 12:00
CookingLive is een actieve demo van de kooktechnisch adviseurs van RATIONAL Nederland.
Beurs
20 & 21 januari 2025 vanaf 14:00
In 2025 bestaat VHC ActiFood 25 jaar! Dit willen wij groots met jullie vieren.
Recept
Hertenbiefstuk met rodewijnsaus
Recept
Churros met pompoenijs en koffie espuma.
Recept
Tiramisu met bokkenpootjes, pistache, cacao en espresso.
Recept
Espuma aardappel, met oester, mousserende wijn, dille, crème fraîche en haringkaviaar.
Recept
Zalm Wellington met kruidencrème, portobello, waterkers en rode kool crème.
Recept
Hazelnoten pavlova met dulce de leche crème en chocolade kroepoek.
Recept
Desserts van banaan.
Recept
Soep van witlof met geweckte appel en dragon room.