Hét gerecht voor de lente!

wat heb
je nodig

Ingrediënten:

  • 500 gram verse zeebaarsfilet (met vel)
  • 750 gram verse aardappelen
  • 1 bosje verse asperges
  • 500 ml karnemelk
  • 200 gram zure room
  • Een scheutje witte wijnazijn
  • 2 sneetjes oud witbrood (het kruim)
  • Verse nootmuskaat
  • 300 gram ongezouten boter
  • Extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zeezout
  • IJsplant (voor decoratie)

manier van
klaarmaken

  1. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Kook ze vervolgens in licht gezouten water gedurende 8 à 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Snijd ze daarna in stukken van ongeveer 5 centimeter.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en voeg de karnemelk, zure room en 125 gram boter toe. Pureer het geheel tot een gladde crème en breng op smaak met versgemalen zwarte peper, zeezout en geraspte nootmuskaat.
  3. Bak de sneetjes oud witbroodkruim goudbruin in 30 gram boter. Kruid het broodkruim met versgemalen zwarte peper en zeezout en laat het vervolgens afkoelen.
  4. Verhit 100 gram boter lichtjes in een pan tot het licht begint te kleuren. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, zeezout en geraspte nootmuskaat en blus af met een scheutje witte wijnazijn. Voeg de stukjes asperge toe en verwarm ze in de boter.
  5. Snijd de verse zeebaarsfilet in porties (3 per persoon) en bak ze in de resterende boter. Begin met de velkant naar beneden en bak vervolgens de andere kant. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  6. Verdeel de gebakken zeebaars over de borden. Schep er toefjes aardappelcrème bij en bestrooi met het geroosterde broodkruim. Leg de warme aspergestukken erop en garneer met verse ijsplantblaadjes. Druppel tot slot wat extra vierge olijfolie over het gerecht voor een authentieke smaak.