Bij VHC ActiFood staat duurzaamheid niet alleen maar op papier. We brengen het tot leven in elke stap die we zetten. Verantwoord ondernemen noemen wij dat. En daarbij draait het om vijf belangrijke pijlers, niet meer en niet minder.

Onze
leveranciers

We kiezen voor regionaal zakendoen omdat lokaal niet alleen lekkerder is, maar ook duurzamer. Onze samenwerking met leveranciers die Erkende Keurmerken dragen, is een bewuste keuze. En we dagen onze huidige leveranciers uit om hun assortiment uit te breiden met duurzame producten. Want waarom stoppen bij goed, als het ook groen kan? Bij VHC ActiFood koesteren we duurzame relaties met leveranciers. De focus op biodiversiteit, samenwerking met lokale boeren en meetbare milieudoelstellingen vinden we hierin belangrijk. Zo zijn onze producten niet alleen smaakvol, maar ook een stap richting een groenere planeet.

Onze
opslag

Dankzij de zonnepanelen op onze distributiecentra zorgen we voor een CO2-reductie van maar liefst 45%. In de kantoren en loodsen schijnt ledverlichting, en onze koelinstallaties zijn niet alleen koel, maar ook duurzaam. De vrijgekomen warmte? Die gebruiken we weer om de kantoren te verwarmen. Want wij doen alles voor duurzaam ondernemen.

De
transport

Ons wagenpark is niet zomaar een park in het geel-paars; het voldoet aan de Euro-6 norm. Tien procent van onze wagens rijdt elektrisch en onze verkoop buitendienst rijdt volledig elektrisch. We gaan nog verder de geavanceerde routeplanning beperkt de uitstoot van (schadelijke) gassen en roetdeeltjes tot een minimum. Bovendien gebruiken we kratten voor transport, waarmee we besparen op plastic en andere verpakkingsmaterialen. En onze chauffeurs gaan, gemotiveerd door jaarlijkse cursussen, elke dag veilig, positief en milieubewust de weg op.

Elektrisch wagenpark

Personeel &
arbeidsklimaat

Bij VHC ActiFood werken we vanuit een divers team van medewerkers: jong, oud, man, vrouw, ervaren, lerend, autochtoon, allochtoon en mensen met arbeidsbeperkingen of afstand tot de arbeidsmarkt. We waarderen ons personeel en laten dat blijken. Interne doorgroeimogelijkheden? Check. Elke dag een gezonde lunch? Check. En werkplekken optimaliseren? Doen we, want met blije medewerkers krijg je tevreden klanten.

Goede
doelen

Incourante voorraden gaan bij ons niet verloren, maar naar de Voedselbank. Ook onze steun aan Alpe d’HuZes, Stichting Only Friends en andere maatschappelijke evenementen is oprecht en past bij wie we zijn. Samen maken we het verschil.

Voorkant VHC ActiFood pan met vrachtwagen

Korte
aanvoerroutes

 

Streekproducten met korte aanvoerroutes, ook wel de ‘korte keten’, zijn steeds gewilder bij consumenten en gasten en dragen bij tot duurzamer produceren en distribueren. Hiervoor putten we bij VHC ActiFood uit een uitgebreid netwerk van lokale telers, kwekers en voedselproducten. Duurzaam produceren en distribueren is een win-win situatie: goed voor onze toekomst, jouw zaak én de planeet.

'Met ons assortiment spelen
we in op de vraag van jouw gast'

Consumenten zijn tegenwoordig kritische en veeleisende gasten. Ze willen weten waar het voedsel vandaan komt, hoe het geteeld wordt en of boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun waar. Gasten kiezen dan ook steeds vaker voor regionale, duurzame, fairtrade en biologische producten. Met ons groeiende assortiment van biologische, glutenvrije, veganistische, vegetarische en lactosevrije producten kun je hier perfect op inspelen.