Volg de
instructies
Benodigdheden:
- 250 gram eiwit
- 150 gram Hazelnoten wit
- Hazelnoten olie
- 200 gram Kristal suiker
- Limoen rasp
- Chocolade kroepoek
- Chocolade saus
- 300 gram Gecondenseerde melk
- 3 stuks blad gelatine
- 200 gram Slagroom
Bereidingswijze:
- Kook zachtjes de gecondenseerde melk met gesloten verpakking in een pan water voor ± 2uur of in een stoom oven.
- Rooster de hazelnoten met iets hazelnoten olie in de oven op 160 graden ± 12 minuten tot ze goed bruin zijn. Schut ze wel tussendoor om.
- Kook 1 dl water en suiker tot een suiker stroop.
- Draai de eiwit op de hoogste snelheid en voeg de suikerstroop toe tot het stevig is.
- Crunch de hazelnoten grof en spatel deze door de geslagen eiwit.
- Spuit de merinque op een oven plateau voorzien van vetvrij papier of een siliconen mat en droog ze in de oven voor ± 2,5 uur tot ze droog en bros zijn.
- Meng de gecondenseerde melk met de gewelde blad gelatine en half geslagen slagroom tot de juiste dikte en bewaar in een spuitzak in de koeling.
- Frituur de chocolade kroepoek.
- Bouw de pavlova op samen met de merinque en de dulce de leche creme. Garneer het af met chocolade saus, limoen rasp en kroepoek van chocolade.