Volg de
instructies

Benodigdheden:

  • 250 gram eiwit
  • 150 gram Hazelnoten wit
  • Hazelnoten olie
  • 200 gram Kristal suiker
  • Limoen rasp
  • Chocolade kroepoek
  • Chocolade saus
  • 300 gram Gecondenseerde melk
  • 3 stuks blad gelatine
  • 200 gram Slagroom

 

Bereidingswijze:

  • Kook zachtjes de gecondenseerde melk met gesloten verpakking in een pan water voor ± 2uur of in een stoom oven.
  • Rooster de hazelnoten met iets hazelnoten olie in de oven op 160 graden ± 12 minuten tot ze goed bruin zijn. Schut ze wel tussendoor om.
  • Kook 1 dl water en suiker tot een suiker stroop.
  • Draai de eiwit op de hoogste snelheid en voeg de suikerstroop toe tot het stevig is.
  • Crunch de hazelnoten grof en spatel deze door de geslagen eiwit.
  • Spuit de merinque op een oven plateau voorzien van vetvrij papier of een siliconen mat en droog ze in de oven voor ± 2,5 uur tot ze droog en bros zijn.
  • Meng de gecondenseerde melk met de gewelde blad gelatine en half geslagen slagroom tot de juiste dikte en bewaar in een spuitzak in de koeling.
  • Frituur de chocolade kroepoek.
  • Bouw de pavlova op samen met de merinque en de dulce de leche creme. Garneer het af met chocolade saus, limoen rasp en kroepoek van chocolade.