Creëer een lamsbouillon met dit gemakkelijke recept. Deze hartige bouillon, doordrenkt met de pure smaak van mals lamsvlees, vormt de perfecte basis voor diverse creaties.

wat heb
je nodig

Ingrediënten:

  • 2 knolselderij
  • 2 wortels
  • 3 prei
  • 1 bol knoflook
  • 700 ml. sherry
  • 750 ml. madeira
  • 2500 gram lamsschenkel
  • 5 kg. lamsbotten
  • 10 kg. lamssnippers
  • 20 liter water
  • 1/4 bosje rozemarijn
  • 1/4 bosje tijm
  • 6 blaadjes laurier
  • 30 peperkorrels
  • 30 korianderkorrels
  • 40 gram zout

manier van
klaarmaken

  1. Snijd de knolselderij, wortels, prei en knoflook in kleine stukken en fruit deze in een pan.
  2. Voeg de sherry en Madeira toe en laat het vocht volledig verdampen zodat alleen de groenten overblijven.
  3. Bak de schenkel, botten en snippers bruin in de oven op 200°C.
  4. Zet ze op in een pan met het koude water.
  5. Schep, zodra het water kookt, het schuim van de eiwitten eraf.
  6. Schep de ingekookte groenten met de kruiden en zout erbij.
  7. Laat alles gedurende 6 à 8 uur trekken. Zorg dat de bouillon onder het kookpunt blijft.
  8. Schep na de bereidingstijd het grove garnituur voorzichtig met een frituurspaan uit de pan.
  9. Giet de bouillon door een zeef waarin een vochtige passeerdoek ligt.
  10. Laat volledig afkoelen en verwijder het gestolde vetlaagje.
  11. Laat indampen tot de gewenste sterkte.