Larissa is vandaag op zoek naar onze altijd vrolijke kantinemedewerker: Jootje.

Geplaatst op 23 april 2024

Larissa is vandaag op zoek naar onze altijd vrolijke kantinemedewerker. Jootje, ofwel Joanna Leonen, is een bekend gezicht bij VHC ActiFood. Hoewel ze van oorsprong Filipijns is, is ze inmiddels flink wat jaren trotse inwoner van Nederland. Ze woont al 25 jaar samen met haar man Marcel Kootstra, werkzaam op de inkoopafdeling van VHC ActiFood. Met hun twee sportieve en liefdevolle jongens, Marc en Lennard.

 

Passie van Jootje
In haar bijna 20-jarige loopbaan bij VHC ActiFood heeft Jootje haar plek gevonden als kantinemedewerkster. “Ik vind het leuk om eten te maken,” zegt ze met een stralende glimlach. “En hoe drukker het is, hoe leuker ik het vind!” Een van de prestaties waar Jootje trots op is, is het behalen van haar koksdiploma, van de opleiding bij VHC ActiFood natuurlijk.

 

Lonend werk
Het mooiste moment bij VHC ActiFood? Dat was toen de zanger van de muziekband haar tijdens een beursfeest onverwacht bedankte voor haar uitstekende service en assistentie tijdens het eten. “Dat was zo’n verrassing! Zo’n compliment voor mijn harde werk, dat voelt goed,” zegt ze met een blos van trots op haar wangen.

 

Nederland of de Filipijnen
Als jong meisje droomde Jootje ervan om stewardess te worden. Een droom die misschien niet is uitgekomen, maar die haar toch heeft gevormd tot de zorgzame en attente persoon die ze nu is. Dromen van de Filipijnen doet Jootje nog steeds, dat is namelijk haar favoriete vakantiebestemming. “Er gaat niets boven de warmte en gastvrijheid van mijn geboorteland,” zegt ze, “ik zou er zo weer willen wonen.”

 

Altijd feest
Wat haar aan het lachen maakt bij VHC ActiFood? “Dat is te veel om op te noemen,” lacht ze. “Voor mij is het hier iedere dag een feestje!” Hoewel ze geniet van haar tijd bij VHC ActiFood, koestert Jootje de droom om ooit samen met Marcel een wereldreis te maken. Over vijf jaar? “Dan zien we wel weer,” zegt ze optimistisch. “Maar ik ben altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan!”