Robert de Boer, beter bekend als Ducky, is al bijna drie jaar in dienst bij VHC ActiFood. Zijn verhaal begon niet als een vooropgezet plan, maar eerder als een spontane wending in de voetbalkantine.

Geplaatst op 23 februari 2024

Robert de Boer komt aanlopen in het Experience Center van VHC ActiFood. Hij heeft hier afgesproken met Minke, die voor de verandering weer kort in haar journalistenrol duikt. Vandaag geen koffie op tafel, maar de ranja staat klaar. Want zo kennen we Robert. Wat Robert precies bij ons doet? Hij is wel gewaardeerd routevertegenwoordiger. Precies, zo noemen wij onze chauffeurs. Want deze collega’s doen zoveel meer dan alleen rijden; ze vervullen een belangrijke rol in het contact met de klanten. Eens kijken wat Robert ons nog meer kan vertellen over zijn werk!

Van voetbalkantine tot VHC ActiFood
Robert de Boer, beter bekend als Ducky, is al bijna drie jaar in dienst bij VHC ActiFood. Zijn verhaal begon niet als een vooropgezet plan, maar eerder als een spontane wending in de voetbalkantine. Na een praatje met Marco Minkes zag hij kansen bij VHC ActiFood. En wat begon als een sollicitatie voor het magazijn, bracht hem uiteindelijk naar Randy, waar hij zijn rijbewijs haalde en begon met zijn route’s.

Dat wat hem óp de straat houdt
Robert zijn bron van vreugde? De energie die hij krijgt van zijn collega’s en de tevredenheid van zijn klanten. Het is de positieve sfeer die hem dagelijks met plezier aan het werk zet. Er verschijnt een glimlach op Roberts gezicht: “Ik vind het vooral leuk dat ik op z’n tijd nieuwe onbekende gebieden verken, achter het stuur van de vrachtwagen.”

Werk voor de grote jongens
Een van Roberts grootste prestaties is het behalen van zijn rijbewijs C, waardoor hij kon overstappen naar het rijden met de grote vrachtauto’s. Maar met succes komen ook uitdagingen. “Ik herinner me nog wel een blunder tijdens het wegrijden bij een klant; er was ongezien een auto naast mij komen staan. Je raad het al ja, toen ik wegreed nam ik in de zwaai zo die auto mee… Gelukkig was er alleen materiële schade.”

De saamhorigheid maakt het af
Voor Robert zijn de hechte banden met zijn collega’s een hoogtepunt van zijn tijd bij VHC ActiFood. Hij koestert de herinneringen aan zijn eerste feest binnen het bedrijf. “Toen Koenraad 50 werd bijvoorbeeld. Ik vond het super mooi om te zien hoe zo’n grote groep collega’s ook zo gehecht aan elkaar kan zijn, je bent hier niet zomaar een nummertje. Zo’n werkgever raad ik iedereen aan.”

Even verder kijken dan VHC ActiFood
Buiten het werk geniet Robert graag op vakantiebestemming Texel, waar hij de autocross bijwoont, ontspant bij café de Jutter en het eiland per fiets verkent. Wat de toekomst hem gaat bieden? “Ik hoop dat ik uiteindelijk het ouderlijk huis kan overnemen. En wat ActiFood betreft zie ik mezelf hier nog jarenlang enthousiast werken!”