Pieter Kalteren is een vertrouwd gezicht bij VHC ActiFood. Welgeteld 24 jaar geleden sloot hij zich aan bij het stel cowboys dat hun bedrijf toen net op poten had gezet.

Geplaatst op 23 februari 2024

Minke, normaal te vinden in het kantoor van de binnendienst, reist vandaag af naar de andere kant van het pand van VHC ActiFood. Met notitieblok en pen onder de arm klopt ze op de deur van het kantoor van de planning. Vandaag schuift ze namelijk aan bij één van onze uitmuntende planners: Pieter Kalteren.

Bij ons aan tafel
Pieter Kalteren is een vertrouwd gezicht bij VHC ActiFood. Welgeteld 24 jaar geleden sloot hij zich aan bij het stel cowboys dat hun bedrijf toen net op poten had gezet. En sinds kort heeft Pieter een nieuwe rol op zich genomen na jarenlang als chauffeur te hebben gewerkt: onze gewaardeerde collega zet zich momenteel in voor de planning. “En toch ben ik al die jaren met plezier naar mijn werk gegaan hoor,” vertelt Pieter, “met dank aan onze geweldige collega’s en de afwisseling die het werk biedt. Geen enkele dag is hetzelfde.”

Van chauffeur naar planner
Zijn enthousiasme voor zijn nieuwe rol als planner is duidelijk voelbaar. “Ik ben er trots op dat ik gevraagd ben voor de planning,” zegt Pieter met een glimlach. Tevreden met zijn nieuwe functie blikt hij terug op zijn tijd als chauffeur. Pieters grootste blunder bij ActiFood? “Ja, ook ervaren medewerkers maken wel eens een fout. Ik herinner me een keer dat ik met de vrachtwagen op een blok beton reed dat ik over het hoofd had gezien,” lacht Pieter terwijl hij terugdenkt aan die situatie. “Gelukkig was het alleen mijn trots dat gekwetst was, en niet meer dan dat.”

Werken met plezier
Hoogtepunten bij ActiFood zijn er volgens Pieter veel; te veel om op te noemen. “Er zijn zoveel mooie momenten geweest,” zegt hij, “maar wat echt telt zijn de geweldige collega’s, het leuke werk en de vrijheid die we hier hebben.”

De perfecte dag van Pieter
Buiten het werk geniet Pieter van tijd doorbrengen met zijn vriendin en dochter. Waar hij dit het liefst doet? Dat maakt niet uit, als het maar met de dames is. “Ik voel me thuis waar ik nu woon,” legt Pieter uit. “Dat is waar ik gelukkig ben.”

De toekomst
Wanneer hem wordt gevraagd naar zijn inspiratiebronnen, wijst Pieter naar zijn collega’s Bert en Douwe van de planning. “Ze zijn echt een voorbeeld voor mij,” zegt hij. “Ik hoop over vijf jaar zelf een volleerd planner te zijn, en met de hulp van Bert en Douwe moet dat zeker lukken.”