Al vanaf de start van VHC ActiFood betrokken: Larissa gaat op zoek naar Marcel.

Geplaatst op 24 juni 2024

Het is de 24e van de maand, dus we zijn weer op pad! We treffen Marcel Kootstra in zijn kantoor op de oostkant van het gebouw. Met zijn 51 jaar straalt hij ervaring en toewijding uit. Sinds de oprichting van VHC ActiFood in januari 2000 is Marcel al bij het bedrijf: hij begon als chauffeur en maakte eind 2001 de overstap naar de inkoopafdeling.

“Via Koenraad, Evert, Jan en Bert ben ik hier terechtgekomen,” vertelt Marcel. “Vanaf het begin heb ik kunnen bijdragen aan het opbouwen van VHC ActiFood, en daar ben ik trots op.” Zijn lange dienstverband bij het bedrijf vertaalt zich goed in zijn inzet en betrokkenheid. “Geen dag is hier hetzelfde en de uitdagingen houden me scherp.”

Marcel geniet vooral van de afwisseling en het contact met verschillende mensen. “Het werk is veelzijdig en het contact met veel verschillende mensen vind ik gewoon leuk, meestal dan.” zegt hij met een glimlach en een knipoog. “Door de jaren heen zijn er zoveel mooie momenten geweest; alle herinneringen bij elkaar zijn speciaal.”

Een van de meest memorabele momenten uit zijn carrière bij VHC ActiFood vond plaats in de beginperiode. “We haalden manco’s bij een groothandel in Drachten en ik had de auto van Evert mee. Toen ik de goederen in de kofferbak legde en de sleutels per ongeluk erin achterliet, vergrendelde de auto automatisch. Ik moest uiteindelijk een ruit inslaan om weer weg te komen,” vertelt Marcel lachend.

Buiten het werk geniet Marcel van tijd met zijn familie. Hij is al 23 jaar samen met Joanna (ja, Jootje van de kantine) en samen hebben ze twee zonen, Marc (16) en Lennard (12). Ze wonen in Bakkeveen, maar Marcel’s favoriete vakantiebestemming is de Filipijnen, het geboorteland van Joanna. “Een plek aan zee op de Filipijnen zou geweldig zijn, maar Bakkeveen blijft mijn thuis,” zegt hij.

Joanna is een grote inspiratiebron voor Marcel. “Haar enthousiasme werkt aanstekelijk,” deelt hij trots. En als hij een dag alles kon doen wat hij wilde? “Dan zou ik naar de zon vliegen, ergens aan een strand lekker eten en drinken met familie en vrienden. Gewoon gezellig een feestje bouwen.”

Hoe Marcel zichzelf over vijf jaar ziet? “Ouder, grijzer, en misschien met een wat dunnere haardos. Maar dat bedoel je vast niet, haha.” Nee klopt Marcel, maar we gaan er vanuit dat je over vijf jaar nog steeds aan de oostkant bij afdeling Inkoop te vinden bent. 😉