Minke ging op zoek naar Gerja van Veen, onze vrolijke en gedreven collega.

Geplaatst op 23 april 2024

Het is weer de 24e van de maand en dat betekent ons journalistieke talent van de binnendienst er weer op uit is gegaan. Minke ging op zoek naar Gerja van Veen, onze vrolijke en gedreven collega die te vinden is in het Training & Experience Center van VHC ActiFood. Gerja, die in Assen woont met haar man Sipke en hun twee kinderen, is pas sinds november vorig jaar bij VHC ActiFood. Maar haar plek hier had ze al snel gevonden. “Ik ben teamleider van het facilitaire- en kantineteam, en daarnaast gastvrouw van het Experience Center,” vertelt ze enthousiast.

 

Van de horeca naar hospitality
Voordat Gerja bij ActiFood begon, runde ze samen met haar man 28 jaar lang een eigen horecabedrijf. “We waren al bijna 25 jaar klant bij VHC ActiFood, dus ik kende het bedrijf al goed,” zegt ze. Toen ze besloten hun bedrijf te verkopen, benaderde VHC ActiFood Gerja voor een functie binnen het team. “Het voelde direct als een warm welkom.”

 

‘Never a dull moment’
Elke dag gaat Gerja met veel plezier naar haar werk. “Ik hou van de dynamiek en hectiek die mijn functie met zich meebrengt,” legt ze uit. “Geen dag is hetzelfde, en dat houdt me scherp.” Ze geniet van de uitdagingen die op haar pad komen en heeft altijd eer van haar werk: “Als facilitair langs is geweest, is dat altijd duidelijk zichtbaar!”

 

Moeder en gastvrouw
Een van Gerja’s trotse prestaties is haar rol als moeder. “Ondanks ons drukke bestaan, zijn onze kinderen uitgegroeid tot leuke, gelukkige volwassenen,” zegt ze met een glimlach. Blunders? Die heeft Gerja nog niet begaan bij VHC ActiFood. Maar hierbij benadrukt ze dat fouten maken menselijk is en dat ze vast niet aan een blunder kan ontkomen.

 

Oosterwolde of Wanneperveen
Het mooiste moment bij ActiFood voor Gerja is het warme welkom dat ze vanaf haar eerste werkdag heeft ervaren. “Je voelt je meteen onderdeel van het grote geheel,” zegt ze dankbaar. Naar het in het gareel houden van het Training & Experience Center, gaat de enthousiaste werker er in haar vrije tijd graag op uit. En Wanneperveen is dan de favoriete bestemming. “Op ons eigen plekje aan het water genieten we van de prachtige omgeving,” vertelt ze. “Ik hou van water, zwemmen en varen.”

 

Positiviteit is de sleutel
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Onmisbaar dus voor de dagelijkse kost, en lachen doet Gerja vooral om blooperfilmpjes en de flauwe grappen van haar man, die overigens ook bij VHC ActiFood te vinden is. Over vijf jaar hoopt ze nog steeds voor ActiFood te werken en samen met haar collega’s mooie dingen te bereiken. Wat haar gemotiveerd houdt en inspireert? Mensen met een positieve inslag en doorzettingsvermogen.