Gelegen in de hak van Italië bevind zich het 16e eeuws Castello Monaci vlakbij de toegangspoort naar Salice Salentino. Vroeger was het een pleisterplaats voor pelgrims op weg naar Jeruzalem of Constantinopel, sinds 1970 herbergt het prachtig gerestaureerde kasteel een buitengewoon moderne wijnmakerij gerund door de familie Memmo.

Italië
Puglia

Met een duurzame bewerking van druif tot fles en verpakking, worden wijnen geproduceerd van hoge kwaliteit, rijpe en volle smaken en een heerlijke kruidigheid.

Naast zo’n 3000 olijfbomen groeien op de 200 hectare wijngaarden veel lokale druivenrassen zoals fiano, verdeca, negroamaro, malvasia nera en primitivo.
Hier is bewust voor gekozen omdat men de inheemse druiven van deze wijnregio graag wil promoten. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging. De wijngaarden pal naast de zee gelegen en het klimaat zorgen ervoor dat de druiven op een natuurlijke manier beschermt worden tegen ziekten. Het kasteel in het midden gelegen is behalve de wijnkelder ook een van de meest populaire trouwlocaties van Italië.

 

 

slow
wine

Een cultureel maatschappelijke beweging die een andere manier van leven bepleit en gericht is tegen snelle massaproductie en standaardisering.

De beweging begon in 1986 in Italië met de oprichting van Slow Food door Carlo Petrini. Petrini streefde hiermee onder meer naar duurzaamheid, biodiversiteit, het behoud van lokale culturele verschillen en een eigen identiteit.

Of zoals Castello Monaci het samenvat:
‘Wij wachten gewoon rustig tot onze wijn er klaar voor is de markt op te gaan.’ En ja, dat kost tijd. Slow verwijst ook naar het genieten van goede, ambachtelijke producten en gerechten, samen met degene met wie je aan tafel zit.

Castello
Monaci

Bekijk onze voorraad

Acante fiano Salento IGT

Strogeel van kleur. Ananas, peer en honing komen je tegemoet in de neus. Fluweelzachte levendige smaak met veel fruit. Met een toets van hazelnoot in de afdronk. Perfect bij risotto, salades en visgerechten.

Pilùna primitivo Salento IGT

Donkerrood van kleur met aroma’s van pruimen, kersen, peper, viooltjes en vanille. Vol en zacht met tonen van bessenjam en zoethout. Serveer bij lamskotelet en geroosterd rood vlees.

opzoek naar iets
specifieks?

Marco Scheffer
Bier, Wijn & Gedistilleerd

laat je
gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.