Theun is sinds kort werkzaam als kwaliteits- en productmanager. Misschien ken je 'm van de Boerenstreekmarkt!

Geplaatst op 24 juni 2024

Op zoek naar Theun. Ik loop ‘m tegen het lijf bij de versafdelingen, aan de oostkant van het ActiFoodpand. Theun is nog niet zo lang werkzaam bij VHC ActiFood, maar nu al druk aan de slag als kwaliteits- en productmanager. Zijn ogen lichten op als hij vertelt over zijn werk en hoe hij hier terecht is gekomen.

Lees ook: Theun Rooks: van aspirant kok tot doorgewinterde chef

“Ik ben bij VHC ActiFood terechtgekomen op een leuke manier, eigenlijk via Alex Mols,” herinnert Theun zich. “We hadden contact omdat we elkaar een tijd niet hadden gezien en spraken af voor een kop koffie in Oosterwolde. Alex gaf me een rondleiding door alles wat nieuw was bij VHC ActiFood. Dat leidde tot een spontaan en superleuk gesprek én uiteraard de vraag wat ik nu deed en wat ik nog wilde gaan doen. Toen ging het balletje rollen.”

Wat Theun het meest aanspreekt in zijn werk, is de afwisseling. “Ik hoef hier niet stil te zitten, en er liggen altijd wel nieuwe uitdagingen,” legt hij uit. “De mooie dynamiek, de omgang met mensen en het oplossen van complexe situaties maken voor mij elke dag weer anders.”

Een van de prestaties waar Theun het meest trots op is, is het opzetten en verbeteren van zijn eigen bedrijf, en daarmee het verkrijgen van de prestigieuze BIB Gourmand. “Daarnaast was het opzetten van een nieuw lunchrestaurant bij Rinsma in Gorredijk een enorme uitdaging, maar uiteindelijk een groot succes,” zegt hij met een trotse glimlach. “Dat zijn momenten die je nooit vergeet.”

Buiten het werk vindt Theun zijn geluk op het water in Nederland met zijn eigen sloep, of tijdens vakanties in Portugal en Spanje. “Op het water zijn in Nederland, of de mooie regio’s van Albufeira en Andalusië bezoeken, daar laad ik helemaal van op,” zegt hij. Als hij overal zou kunnen wonen, zou hij kiezen voor een plek aan het water of in de bossen, en liefst dicht bij de kust in Spanje, ergens in de bergen.

Zijn grootste inspiratiebronnen? Dat zijn voor Theun de oude chefs, zoals Huub Bavelaar en Gerrit Greveling, en later door inspirerende koks en vakidioten als Jonnie Boer en Huub Biro. “Deze mannen hebben me geïnspireerd om alles wat ik doe, heel goed te doen,” legt hij uit. In zijn vrije tijd geniet hij van o.a. cabaret van Jochem Myjer, Bert Visscher en Youp van ’t Hek. “Een goed feestje en een avondje theater daar wordt ik altijd heel vrolijk van”

Wat de toekomst betreft, hoopt Theun nog heel lang fit en gezond te zijn, en te genieten van zijn werk bij VHC ActiFood. “Ik zie mezelf hier nog lang werken, met dezelfde passie,” zegt hij optimistisch. “De sfeer en de drive om alsmaar beter en mooier te doen, maken dit een plek waar ik me echt thuis voel.” Met die toewijding én zijn enthousiasme is Theun een goeie kracht binnen VHC ActiFood.