Sake is al vanaf het prille begin bij ActiFood betrokken. “Jan Veenstra bracht me hier binnen,” legt hij uit.

Geplaatst op 24 maart 2024

Ook Larissa, je kent haar misschien van de telefoon bij de binnendienst, gaat eropuit binnen het bedrijf. Ze heeft vandaag een afspraak met Sake de Vries, tegenwoordig afdelingshoofd van het magazijn. Met zijn 54 jaar is Sake niet alleen een ervaren rot in het vak, maar ook een echte familieman. “Ik ben getrouwd en heb twee fantastische kinderen,” vertelt hij trots. “Dat is waar ik mijn energie uit haal buiten het werk.”

Vanaf de start
Sake is al vanaf het prille begin bij ActiFood betrokken. “Jan Veenstra bracht me hier binnen,” legt hij uit. “Hij vroeg me of ik interesse had om als chauffeur aan de slag te gaan. En toen is het balletje gaan rollen.” Wat hem dagelijks naar zijn werk brengt? “De geweldige sfeer in het bedrijf, het voelt echt als een grote familie hier.”

Het overkomt de beste
Als afdelingshoofd heeft Sake veel vrijheid in zijn functie. “Zolang ik mijn werk goed doe, kan ik mijn eigen koers varen. Dat geeft me een gevoel van vertrouwen en verantwoordelijkheid.” Maar zelfs de besten maken wel eens een misser. “Ik herinner me nog die keer dat mijn telefoon in de put viel terwijl ik een pomp aan het verwisselen was,” lacht hij. “Gelukkig vond ik hem terug, en het allermooiste, hij werkte nog steeds!”

Boerderij of groothandel
Als kind had Sake grote dromen om boer te worden, maar uiteindelijk kwam er dus wat anders op zijn pad. “Ik ben niet op de boerderij geëindigd, maar ik heb hier mijn plek gevonden,” zegt hij tevreden. En als het op vakanties aankomt, houdt Sake het simpel: “zolang ik maar met mijn gezin op de fiets mooie plekken kan verkennen, ben ik gelukkig.”

De sfeer moet je ervaren
Waarom zou iemand bij VHC ActiFood moeten werken? “De sfeer is hier gewoon geweldig,” klinkt het overtuigend. “We doen het echt samen, iedereen telt mee. En over vijf jaar? Dan zie ik mezelf nog steeds met plezier hier werken,” meldt hij resoluut. Het magazijn is Sake’s favoriete plek binnen het bedrijf. “Elke dag is anders, en dat maakt het zo leuk,” legt hij uit. “Bovendien heb je altijd een leuke groep mensen om je heen, dat maakt het werken hier echt top.”

Met zijn ervaring, toewijding en positieve instelling is Sake een waardevolle aanwinst voor het team van VHC ActiFood. Zijn vastberadenheid om altijd het beste te leveren en zijn liefde voor de bedrijfscultuur maken hem een echt rolmodel voor zijn collega’s. En met zijn kenmerkende glimlach en aanstekelijke enthousiasme, is het geen wonder dat Sake zo geliefd is binnen het bedrijf.