Floris Bosma is niet alleen magazijnmanager, het is een collega vol trots.

Geplaatst op 24 maart 2024

De 24e dag van de maand, dat betekent dat Minke haar journalistieke pet weer opgezet heeft. Op weg naar haar afspraak met Floris, loopt ze de magazijnmanager onderweg al tegen het lijf: iedereen die Floris een beetje kent weet dat hij precies overal en nergens binnen de muren van het ActiFood rondloopt. Het liefst fluitend. En dat sociale aspect past dan ook precíes bij zijn functie.

Trots en magazijnmanager

Floris Bosma is niet alleen magazijnmanager, het is een collega vol trots. Trotse echtgenoot van Cecilia, trotse vader van Olympus én trotse eigenaar van trouwe viervoeter Maya. Thuis in Oosterwolde vindt Floris rust naast de levendigheid op het werk. “Ik geniet van de afwisseling. Of het nu een motorrit is of een gezellige dag met mijn gezin, ik haal overal energie uit,” deelt hij.

Onderwijs of onderwijzen

Met bijna 5,5 jaar ervaring bij ActiFood, waarvan hij begon in Drachten voor VHC Hocras, heeft Floris een reis van groei en ontwikkeling doorgemaakt. “Mijn zwager wees me op de vacature bij VHC ActiFood, en ik ben hem nog steeds dankbaar,” zegt Floris, terwijl hij terugkijkt op zijn beginjaren. Van gedetacheerd orders pakken in Drachten tot samenwerken met leidinggevende collega’s op de avond, Floris is inmiddels een multifunctionele kracht binnen het bedrijf.

In zijn jongerenjaren ambieerde Floris nog een carrière als docent Frans, maar tijdens de opleiding kwam hij erachter dat het onderwijs zelf niet helemaal zijn ding was: “Onderwijzen past me misschien beter, ik haal veel energie uit om het jonge talent in het magazijn wat bij te brengen.”

Plezier en energie voorop

Volgens onze vrolijke collega is elke werkdag een nieuwe voor plezier en succes. “De dynamiek en de energie hier maakt het een bruisende werksfeer. Het motiveert me om elke dag het beste van mezelf te geven,” zegt hij terwijl hij glimlacht. Als magazijnmanager houdt Floris van de interactie met zijn collega’s en de uitdagingen die elke dag met zich meebrengt.

Want geen carrière is zonder uitdagingen, en Floris deelt openlijk een van zijn leermomenten. “Mijn grootste blunder, die ga ik denk ik nooit vergeten. Tijdens mijn dienst was een deel van de bestellingen niet in ons voicepick-systeem gezet. Mijn collega’s van de dagploeg zaten toen met de gebakken peren: met man en macht moest de handel verzameld worden en ook de hele routeplanning lag op z’n kop. Een hoop stress en chaos, wat ik natuurlijk pas meekreeg toen ik ontwaakte na mijn ‘welverdiende nachtrust’. Zo iets gebeurt je gelukkig maar één keer.

Het mooie van ActiFood

Voor Floris zijn de hoogtepunten van zijn tijd bij ActiFood niet beperkt tot het werk alleen. “Het personeelsfeest op Ameland was echt geweldig,” zegt hij met een glimlach. “Het was een moment waarop we als team samenkwamen, los van het werk, en gewoon plezier hadden. Echt waardevol.”