Volg de
instructies
Benodigdheden:
- 2 hertenbiefstuk
- 4 stronk roodlof
- 2 dl rode wijn
- 20 gr roomboter
- 1dl slagroom
Bereidingswijze:
- Snijd de roodlof in de lengte door en verwijder het hart
- Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en versgemalen zeezout.
- Bak de roodlof af in een oven van 200 °C gedurende 10 min.
- Bak ondertussen de biefstuk in de roomboter 6 min. om en om.
- Haal ze uit de pan in de folie met peper en zout er op(uit de molen) en vouw de folie dicht.
- Laat de biefstukken 4 min. rusten.
- Overtollig vet afblussen met rode wijn, in laten koken en scheut kookroom erbij.
- Afmaken met een klontje roomboter
- Leg de roodlof in het midden van het bord. Daarop de biefstuk en garneer af met de rodewijnsaus.