Volg de
instructies
Bananenbrood
Benodigdheden:
- 3 rijpe bananen
- 200 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- 100 gr basterdsuiker bruin
- 60 ml volle melk
- 1 groot ei
- 1 tl kaneel
- 125 gr roomboter
- Poedersuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Smelt de boter.
- Meng de boter met de bruine basterdsuiker en laat dit kort afkoelen.
- Prak 2 bananen fijn en meng deze met het ei, melk, en het mengsel van boter en basterdsuiker.
- Meng de bloem, kaneel en bakpoeder er doorheen.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Snij de overgebleven banaan in blokjes en verdeel deze over het beslag.
- Bak af in 45 minuten.
- Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.
Spongecake banaan
Benodigdheden:
- 120 gr banaan overrijp
- 125 gr eiwit gepasteuriseerd
- 80 gr eidooier gepasteuriseerd
- 50 gr poedersuiker
- 50 gr amandelmeel
- 65 gr bloem
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten samen fijn in een blender.
- Giet door een zeef en daarna in een sifon (0,5 liter). Belucht deze met 1 slagroompatroon. Neem een kartonnen bekertje en prik in de onderkant een gaatje.
- Vul het bekertje voor 1/3e met het beslag en gaar 50 seconden op 800 Watt.
- Laat afkoelen en knip vervolgens de bekertjes open met een schaar.
Sous-vide gegaarde banaan
Benodigdheden:
- 5 rijpe bananen
- 200 gr suiker
- 50 gr glucose
- 300 ml bruine rum
- Rasp van een halve sinaasappel
Bereidingswijze:
- Maak karamel van de suiker en glucose. Blus af met de rum. Rasp de sinaasappelschil erover en laat afkoelen.
- Pel de bananen en leg met de voorbereide siroop in een vacuümzak en trek vacuüm. Gaar sous-vide, 20 minuten op 65 graden C in een waterbad.
- Koel terug.
Warme espuma van banaan
Benodigdheden:
- 250 gr rijpe bananen
- 85 gr poedersuiker
- 40 ml citroensap
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze:
- Voeg alle ingrediënten samen en maak zeer fijn met de staafmixer.
- Haal door een zeef en vervolgens met een trechter in de sifon van een halve liter.
- 1 patroon erop, goed schudden en laten afkoelen.
Pindakaas met gekarameliseerde banaan
Benodigdheden:
- 500 gr ongezouten pinda’s
- 200 gr suiker
- 15 gr arachideolie
- 2 tl zout
- Rasp en sap van 1 citroen
Bereidingswijze:
- Rooster de pinda’s goudbruin , 15 minuten op 150 graden Celcius.
- Draai de pinda’s fijn (naar wens) met de helft van de olie en het zout.
- Snij de banaan in stukken.
- Laat de suiker karamelliseren in de pan en voeg de banaan toe. Laat rondom karamelliseren en vervolgens afkoelen. Voeg de banaan aan de pindakaas toe, draai fijn en breng op smaak met sap en rasp van de limoen.
Bananenpapier
Benodigdheden:
- 200 gr banaan
- 60 gr suiker
- 20 gr bloem
- 60 gr gesmolten boter
- 50 gr melk
Bereidingswijze:
- Vermeng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een homogeen mengsel.
- Smeer uit zo dun mogelijk en gelijkmatig op een siliconen mat.
- Plaats in de vriezer en laat hard worden.
- Bak in ongeveer 10 minuten krokant en goudbruin in de oven op 160 graden Celsius.
- Breek in stukken en bewaar in een goed afgesloten bak met siliconenkorrels.