Volg de
instructies
Benodigdheden:
- 250 ml water
- 50 gr boter
- 15 gr suiker
- 140 gr bloem
- 1 ei
- Zout naar smaak
- 100 gr suiker
- 1 el gemalen kaneel
- Vanille-extract naar smaak
- Olie om te frituren
Bereidingswijze:
- Meng de suiker en kaneel om door te halen en zet apart
- Voeg het water, de boter, de suiker en het zout toe aan een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur
- Voeg de bloem toe en zet het vuur laag tot medium-laag en kook en roer constant met een rubberen spatel tot het mengsel samenkomt en glas is
- Haal de pan van het vuur
- Voeg de vanille en het ei toe aan het bloemmengsel
- Mix tot het mengel samenkomt en glad is
- Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje naar keus
- Spuit het mengsel voorzichtig in voorverwarmde olie van 175 graden Celsius, in stukken van ongeveer 15 cm. Knip het uiteinde af met een schone schaar
- Laat de churros in ongeveer 2 minuten per kant gaar bruin bakken
- Leg de churros op keukenpapier om kort te drogen, rol ze vervolgens in het kaneel-suikermengsel.