ontdek de
Patisserie Academie
Leer van de beste patissiers, chocolatiers en barista’s. Volg een erkende opleiding of inspirerende cursus bij de Patisserie Academie.
Leer van de beste patissiers, chocolatiers en barista’s. Volg een erkende opleiding of inspirerende cursus bij de Patisserie Academie.
De Patisserie Academie is hét erkende kennisinstituut voor patissiers, chocolatiers en barista’s. Hier leer je alles over patisserie, chocolade, viennoiserie en koffie, van de basis tot het echte meesterschap. De lessen worden gegeven door de beste vakmensen van Nederland en België, waaronder SVH Meesterijsbereiders, Meester Patissiers, Meester Boulangers en ervaren docenten uit de praktijk.
De Patisserie Academie is gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen, waar beginnende en gevorderde vakgenoten jaarlijks samenkomen om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Dankzij de SVH- en Bakkracht-accreditatie ontvangen geslaagde cursisten een branche-erkend diploma.
Speciaal voor mensen die bezig zijn met chocolatier en patisserie uit het noorden van Nederland organiseert de Patisserie Academie samen met VHC ActiFood ook “On Tour” in Friesland. In ons Expierence Center worden diverse basisopleidingen en specials gegeven door de vakdocenten van Patisserie Academie.
Zo hoef je niet naar Vlaardingen te reizen om deel te nemen aan de opleidingen van de Patisserie Academie. De lessen in Oosterwolde bieden dezelfde kwaliteit, begeleiding en erkenning als de lessen in Vlaardingen.
Het doel van de Patisserie Academie is om kennis te delen en het ambacht te versterken. Ze willen vakmensen inspireren en opleiden op het gebied van patisserie, chocolade en koffie. Of je nu start in het vak of wilt doorgroeien tot Meester Patissier.
Cursus
18 november 2025 vanaf 9.00
Kleurrijke koekjes met een smeuïge vulling op basis van fruit of chocolade: we hebben het natuurlijk over de Macaron!
Workshop
26 november 2025 vanaf 9.45
Airbrushen is hot. Met deze techniek voorzie je huisgemaakte bonbons van een spetterende kleurcombinatie.
Opleiding
7 januari 1e les , 21 januari 2e les, 28 januari 3e les, 18 februari 4e les, 4 maart examen (optioneel) vanaf 9.00
De cursus Basis Chocolatier gedurende vier weken, één dag in de week plaats