Emiel vertelt vol enthousiasme over zijn rol als docent SVH koksopleiding bij VHC ActiFood.

Geplaatst op 24 augustus 2024

Emiel, onze gedreven en gepassioneerde docent van 39 jaar, verwelkomt Larissa in zijn werkplek. “Welkom in de keuken van het Horeca Vakcollege,” begroet hij haar met een glimlach terwijl hij de laatste spullen opruimt en klaarzet. Larissa is nieuwsgierig naar zijn achtergrond en ervaring in de keuken, dus begint met haar vragenvuur om een beter beeld te krijgen van zijn werk en zijn passie voor het lesgeven.

Emiel als docent

Emiel vertelt vol enthousiasme over zijn rol als docent SVH koksopleiding bij VHC ActiFood, waar hij sinds oktober 2023 werkzaam is. “Ik mag elke dag doen wat ik leuk vind: met mijn vak bezig zijn,” zegt hij met een twinkeling in zijn ogen. Het is duidelijk dat hij zijn werk met veel plezier uitvoert en geniet van het overbrengen van zijn passie voor koken op de leerlingen. Een betere docent kun je je niet wensen, toch?

Als Larissa vraagt wat hij zo leuk vindt aan zijn werk, straalt Emiel. “Het is geweldig om te zien hoe de leerlingen gedurende het jaar groeien en zich ontwikkelen,” legt hij uit. “Het enthousiasme van de leerlingen werkt aanstekelijk en motiveert mij elke dag opnieuw.”

Hoge cijfers

Een prestatie waar je het meest trots op bent, Emiel? Hij glimlacht bescheiden. “Ik ben ontzettend trots dat al mijn leerlingen dit jaar hoge cijfers hebben gehaald voor hun praktijkexamens,” zegt hij. Het is duidelijk dat hij veel voldoening haalt uit het succes en de groei van zijn leerlingen. Wanneer Larissa vraagt naar het mooiste moment dat Emiel heeft meegemaakt bij ActiFood, hoeft hij ook niet lang na te denken. “De goeie examenresultaten van mijn leerlingen zijn absoluut hoogtepunten,” zegt hij. Dat is duidelijk, Emiel hecht veel waarde aan het succes en de prestaties van zijn leerlingen.

Scoren op het veld, in de keuken of op het thuisfront

Emiel vertelt hij dat hij als kind droomde van een carrière als profvoetballer maar zelfs op de basisschool al wist dat hij kok zou worden. “Als ik een dag alles kon doen wat mogelijk was? Dan had ik wel een winnende doelpunt willen maken tijdens een WK-finale!” Als Larissa informeert naar wat Emiel aan het lachen maakt, antwoordt hij met een brede glimlach: “Mijn kinderen zijn mijn grootste bron van vreugde. Maar ik kan ook enorm genieten van een goede cabaretvoorstelling in het theater.”

Werken bij VHC ActiFood

“VHC ActiFood is een groot bedrijf, maar in de omgang en sfeer voelt het als een klein familiebedrijf.” Waar hij zichzelf over vijf jaar ziet? Emiel antwoordt optimistisch: “Hopelijk ben ik dan nog steeds werkzaam bij VHC ActiFood, waar ik lesgeef en mooie dingen mag maken in het nieuwe ActiFoodLAB.”