Susana Balbo is een van de toonaangevende en meest innovatieve wijnmakers van Argentinië. In 1981 studeerde Susana af als eerste vrouwelijke oenologe in de Argentijnse wijngeschiedenis. Vervolgens werkte ze gedurende 25 jaar voor diverse grote wijndomeinen als wijnmaakster.

Argentinië
Mendoza

Ze wordt wel gezien als de ‘Evita Péron’ van de Argentijnse wijnbouw. Invloedrijk, geliefd en een tikkeltje controversieel. Onder aar motto ‘waar een wil is, is een wijn’ creëert ze haar weg naar haar ultieme droom: een eigen wijnmakerij waar ze helemaal los kan gaan met haar ideeën over het maken van sublieme wijnen. In 1999 startte zij haar eigen wijndomein Dominio del Plato in het hart van de Lujan de Cuyo in Mendoza.

Susana
Balbo

Bekijk over voorraad

Malbec

De stijl van de Crios malbec verschilt van de ‘standaard’ voor malbec. 40% Van het sap rijpt in hout, 60% in RVS. Dit zorgt voor een sublieme wijn dat swingt in het glas. Een volle smaak waar fruitigheid domineert, vooral pruimen en bramen, en lichte vanille tonen.

Torrontés

Crios torrontes wordt gemaakt van twee verschillende wijngaarden: Paraje Altamira (Mendoza) en Cafayate (Salta). Altamira ligt op 1.200 meter hoogte. Dit, samen met de lagere temperatuur in de wijngaard en de leistenen bodem geeft de wijn zijn mineralen tonen. De druiven uit Salta, met een subtropisch klimaat en een zandbodem, zorgen voor de aromatische neus. Beide wijngaarden zijn 100 jaar oud.

Chardonnay

Goud van kleur met groene hints. Zeer aromatische neus van citroen en witte bloemen, aangevuld met tabakstonen.
Vol van smaak met elegante zuren en subtiele houttonen. Passend bij een scala aan gerechten, denk hierbij aan
visgerechten, schaal- en schelpdieren, wit vlees, sauzen op basis van room, Aziatische gerechten.

opzoek naar iets
specifieks?

Marco Scheffer
Bier, Wijn & Gedistilleerd

laat je
gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.