Dit Spaanse wijnhuis kent haar oorsprong in 1858 en is de oudste bodegain de Rioja. In 1972 breidde het huis uit naar de Rueda en was daar de drijvende kracht achter de ‘Denominación de Origen Rueda’.

Spanje
Rioja

Door de jaren heen is Marqués de Riscal altijd een pionier geweest in de Spaanse wijnsector. In 1895 ontving het huis de ‘Diploma of Honour’ in de dertiende Bordeaux Exhibition. Dit was toentertijd de hoogst haalbare prijs en Riscal was de eerste niet-Franse wijnmaker die deze prijs in ontvangst nam.

Marques de
Riscal

Bekijk onze voorraad

Rueda

De verdejo-druif heeft veel karakter en heeft zich zeer goed aanpast aan de extreme omstandigheden van de regio. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en vertoont een hoge aromatische intensiteit in de neus, met aroma's van tropisch fruit en hints van venkel en vers gras. Fris maar zacht in de mond met een lichtbittere afdronk die typerend is voor de verdejo-druif. De afdronk is erg aangenaam en lang.

Rioja Reserva

De graciano- en mazuelo-druiven, waarvan niet meer dan 10% aanwezig is in de wijn, zorgen voor de bite en de levendige kleur. Door de rijping op Amerikaanse vaten komt de wijn overeen met de klassieke Rioja-stijl: fris, fijn, elegant en zeer geschikt om vele jaren te liggen.

opzoek naar iets
specifieks?

Marco Scheffer
Bier, Wijn & Gedistilleerd

laat je
gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.