Volg de
instructies

Benodigdheden:

  • 500 gram gekookte Dore aardappel
  • 250 gram Slagroom 40%
  • 125 gram volle melk
  • Zout
  • 5,9 gram Sucro
  • 100 gram Creme fraiche
  • Nootmuskaat
  • 2 stuks Gelatine blad
  • ± 2 dl Mousserende wijn
  • Dille
  • Haringkaviaar
  • Gillardeau oesters nr 2
  • Slagroom patronen

 

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen in water met een snuf zout.
  • Giet de aardappelen af en stoom droog.
  • Haal de aardappel door de puree knijper en voeg de room, melk, sucro, zout en iets nootmuskaat toe.
  • Wrijf de puree door een fijne zeef en voeg in een sifon.
  • Voeg de koolzuur patronen toe en houd warm rond de 50 graden au bain-marie.
  • Wel 2 blaadjes gelatine in koud water.
  • Maak de oesters schoon en lek uit boven een bekken en vergiet.
  • Leg de oester in een glas.
  • Meng het oester vocht met de mousserende wijn en meet 1,5 dl af.
  • Verhit in een kleine pan 0,5 dl vocht en los hierin de gelatine op.
  • Meng dit met de overige oester/wijn vocht en giet over de oester, zodat ze net onder staan.
  • Zet de glaasjes koel.
  • Voor doorgift afvullen met een toef warm aardappel schuim en af garneren met de haring kaviaar, crème fraîche en iets fijn gesneden dille.