Baron Philippe de Rothschild is een prachtig wijnhuis met een bijzonder rijke geschiedenis en sterke merken. Merken die een waardevolle aanvulling zijn en goed passen binnen onze wijnportfolio. Daarnaast maakt Baron Philippe de Rothschild onderdeel uit van de toonaangevende wijnfamilie Primum Familiae Vini, waar ook Familia Torres toebehoort.

Chili
Maipo Valley

De wijngaarden bevinden zich in de Bordeaux, maar ook op de meest prestigieuze plekken in Chili. Zo komt de Escudo Rojo uit Chili waar Carmenere natuurlijk een belangrijk druivenras is. Escudo Rojo, letterlijk vertaald: ‘rode schild’ (Rothschild), ontstond eind jaren 90 wanneer Baron Philippe de Rothschild besloot om wijn te gaan maken in Chili. Wat Baroness Philippine de Rothschild, de dochter van Baron Philippe, aantrok, was het potentieel van het Chileense terroir en de mogelijkheid om hoogwaardige merkwijnen te maken die aan haar strenge eisen zouden voldoen.

Escudo
Rojo

Bekijk onze voorraad

Reserva Carmenere

De neus opent op rijpe zwarte bessen fruit aroma's. In de smaak een zeer expressieve aanzet met zwart fruit zoals in de geur wordt beloofd, de gepeperde tonen die ontstaan met het beluchten bieden een middenpallet aan die kracht uitstraalt. De afdronk blijft hangen met een intens scala aan zwarte vruchten, specerijen en gebrande koffiebonen smaken.

Chardonnay

Een aantrekkelijke lichtgele kleur met een gouden tint. De complexe en intense geur opent op aroma's van witte bloesem en fruit zoals witte nectarine, lychee en peer, vermengd met zachte geroosterde hazelnoot. In de smaak een zeer fijne, elegante en sappige aanzet die frisheid, goede substantie en uitstekende zuurgraad toont, onthult het royale en verleidelijke middenpallet met ananas-, mango- en nectarinesmaken samen met delicate noten.

Baronesa P.

Krachtig en zeer goed uitgebalanceerd met natuurlijke frisheid, een complexe reeks smaken die op elegante wijze tonen van zwarte bes, braambes en ceder combineren met zwarte peper, versterkt door een vleugje hazelnoot en mokka. De krachtige, verfijnde
afdronk gaat maar door en toont een uitstekend verouderingspotentieel. James Suckling gaf de wijn in 2023 maar liefst 97 van de 100 punten!

opzoek naar iets
specifieks?

Marco Scheffer
Bier, Wijn & Gedistilleerd

laat je
gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.