Volg de
instructies

Benodigdheden:

  • 250 ml water
  • 50 gr boter
  • 15 gr suiker
  • 140 gr bloem
  • 1 ei
  • Zout naar smaak
  • 100 gr suiker
  • 1 el gemalen kaneel
  • Vanille-extract naar smaak
  • Olie om te frituren

 

Bereidingswijze:

  • Meng de suiker en kaneel om door te halen en zet apart
  • Voeg het water, de boter, de suiker en het zout toe aan een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur
  • Voeg de bloem toe en zet het vuur laag tot medium-laag en kook en roer constant met een rubberen spatel tot het mengsel samenkomt en glas is
  • Haal de pan van het vuur
  • Voeg de vanille en het ei toe aan het bloemmengsel
  • Mix tot het mengel samenkomt en glad is
  • Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje naar keus
  • Spuit het mengsel voorzichtig in voorverwarmde olie van 175 graden Celsius, in stukken van ongeveer 15 cm. Knip het uiteinde af met een schone schaar
  • Laat de churros in ongeveer 2 minuten per kant gaar bruin bakken
  • Leg de churros op keukenpapier om kort te drogen, rol ze vervolgens in het kaneel-suikermengsel.