Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Alberto Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt.

Italië
Veneto

Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1883 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. De zaken gingen goed en Alberto had een droom: zijn familie herenigen om het bedrijf voort te zetten samen met zijn broers Giulio, Luigi Albano en Enrico, die inmiddels naar het buitenland waren geëmigreerd. Zo gezegd, zo gedaan. Alle broers kwamen terug naar Italië en de familie besloot om zich volledig te gaan richten op de wijnproductie – de rest is geschiedenis. Een groot familiegevoel, opoffering, passie en toewijding aan de wijnbouw; het zijn een aantal fundamentele waarden waarmee Bolla zich onderscheidt.

Rétro

Met een knipoog naar het label uit de zestiger jaren, maakt Bolla een
pinot grigio, soave en verona rosso. Gemaakt met de beste druiven van de beste wijngaarden. Ideale wijnen om per glas te schenken.

 

Amarone & Ripasso

De Amarone-wijnen van Cantina Bolla zijn geen gewone wijnen;
ze zijn het resultaat van jarenlange toewijding en vakmanschap,
overgedragen van generatie op generatie. Na de handmatige oogst worden de druiven op rekken gelegd om enkele maanden te drogen. Dit proces ‘appassimento’ zorgt ervoor dat de druiven indrogen zodat er meer concentratie en smaak overblijft. Na de vinificatie rijpt de Amarone op houten vaten. De Ripasso, ook wel de ‘baby’ Amarone wordt gemaakt met nieuwe wijn en de ingedroogde Amarone druiven.

Het resultaat is dat Amarone-wijnen krachtige, droge rode wijnen zijn met rijke smaken van gedroogd fruit en specerijen, terwijl Ripasso-wijnen meer body en complexiteit hebben dan traditionele Valpolicella, met tonen van kersen, kruiden en een lichte hint van amandelen. Beide wijnen zijn uniek in hun productiemethoden en leveren uitstekende smaakprofielen die geliefd zijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Bekijk onze voorraad

Pinot Grigio Retro

Soave Classico Retro

Verona Rosso Retro

Le Poiane Valpolicella Ripasso

opzoek naar iets
specifieks?

Marco Scheffer
Bier, Wijn & Gedistilleerd

laat je
gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.