In het hart van de befaamde Barolo-regio in Piemonte, Italië, schittert het eeuwenoude wijnhuis Borgogno als een icoon van traditionele wijnproductie.

Italië
Piemonte

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1761, is Borgogno een van de oudste en meest gerespecteerde wijnmakerijen in de regio en een bewaarder van de Barolo-traditie. Borgogno’s toewijding aan het behouden van de oude ambachtelijke methoden is bewonderenswaardig. Ze geloven in respect voor het land en de druiven, met een focus op handmatige oogst en lange rijping in grote eikenhouten vaten. Dit resulteert in wijnen die doordrenkt zijn met de essentie van Barolo: diep, complex en vol karakter.

Cascina Valle Asinari 
Barbera d’Asti

Naast de beste posities voor Barolo zocht Borgogno ook de beste Barbera. In 2016 werd hiervoor Cascina Valle Asinari gekocht met 15 hectaren Barbera wijngaarden in San Marzano Oliveto. Uit deze gemeente en naastgelegen gemeentes zoals Nizza Monferrato komen de meest gewaardeerde en hoogst beoordeelde Barbera wijnen. De Barbera d’Asti is sinds 2008 een DOCG, de hoogste kwaliteit aanduiding voor wijnen uit Italië. De naam en het etiket verwijzen naar de oorspronkelijke bewoners van de omgeving voor de wijnbouw. Valle Asinari betekent letterlijk vallei van de ezels.

 

Borgogno No Name
‘Etichetta di Protesta’

Om de kwaliteit van de wijn te garanderen, worden de wijnen uitvoerig gecontroleerd door de autoriteiten. Dat dit tot bureaucratie kan leiden, ontdekten ze bij Borgogno toen ze hun Barolo enkele jaren geleden inzonden om de vermelding ‘Barolo DOCG’ te mogen dragen. De oogst werd gebotteld in etappes en elke keer werd er een fles ter controle ingezonden. De eerste twee flessen werden goedgekeurd, de derde fles werd afgekeurd. Omdat alle drie de flessen exact dezelfde inhoud bevatten, werd er besloten de wijnen te bottelen onder de naam ‘No Name’. De toevoeging ‘Etichetta di Protesta’ is een verwijzing naar de bureaucratie. Na deze oogst zijn ze doorgegaan met het maken van deze wijn. Borgogno No Name voldoet aan de vereiste rijping van een Barolo van minimaal drie jaar waarvan twee jaar op houten vaten.

 

Borgogno

Bekijk onze voorraad

Barolo

No name 'Etichetta di Protesta'

opzoek naar iets
specifieks?

Marco Scheffer
Bier, Wijn & Gedistilleerd

laat je
gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.