Met diverse materialen zoals tandenborstels, kwastjes en een professionele airbrush kun je bonbons voorzien van prachtige kleurencombinaties.

Welke techniek het beste bij jou past, ontdek je zelf. In deze cursus maken we gebruik van bonbonvormen die een laagje gekleurde cacaoboter krijgen. Er komen wel 15 verschillende airbrushtechnieken aan bod! Na het kleuren ga je verder met het opbouwen van de bonbon, bijvoorbeeld door het toevoegen van een eigengemaakte ganache. Het resultaat? Je eigen schitterende chocolade creaties.

Cursusdoel:
Het leren van verschillende airbrushtechnieken, zodat je jouw eigen stijl kunt ontwikkelen voor huisgemaakte bonbons.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die al werkzaam is in de chocolaterie of een eigen bonbonverkoop wil beginnen.

Duur en inhoud:
De cursus “Cacaobotertechniek – Airbrush” duurt 1 dag.

Wat leer je?

Verschillende airbrushtechnieken toepassen
Ganache maken
Bonbons opbouwen

Resultaat:
Na afloop van de cursus kun je kleurrijke, opvallende bonbons maken en presenteren.

Vooropleiding:
Geen specifieke vooropleiding nodig, maar kennis van hygiënisch werken (HACCP) is belangrijk.

Locatie en kosten:
De workshop wordt gehouden in Oosterwolde Friesland bij VHC ActiFood. De kosten voor deze cursus bedragen 273 euro

De workshop zit helaas vol.