Bereidingswijze
gefrituurde champignons
Bereidingswijze
Ingrediënten
- 500 gr champignons verschillende soorten
- ½ bosje gewassen en gehakte peterselie
- 200 gr bloem
- Provençaalse kruiden
- koud bier 33 cl
- 2 eidooiers
- 2 eiwitten
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd grote champignons doormidden. Doe de bloem en Provençaalse kruiden in een kom en voeg al roerend het bier en de eidooiers toe. Klop in een andere kom (met een snuf zout) het eiwit stijf. Schep het door het beslag.
Verwarm de frituur op 180°C graden. Haal de champignons door het bierbeslag en bak ze in kleine porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Strooi de peterselie over de champignons en serveer met knoflooksaus.
Knoflooksaus
Ingrediënten
- 0,5 liter mayonaise
- 50 gr knoflook geperst
- 1/3 bos fijngesneden
- bieslook
- 0,7 dl yoghurt
Bereidingswijze
Doe de mayonaise in een bekken en roer hier de knoflook en bieslook door. Vervolgens de mayonaise afslappen met de yoghurt en daarna op smaak maken met peper en zout.