Een kom comfort in zijn puurste vorm: deze aardappelsoep met eekhoorntjesbrood brengt diepe, aardse smaken samen met de zachtheid van aardappel en geurige kruiden als tijm en rozemarijn. Perfect voor een herfstige dag of als voorgerecht. Met een paar spekjes of champignons als garnituur maak je ’m helemaal af.

Bereidingswijze
aardappelsoep

Bereidingswijze

  1. Doe het eekhoorntjesbrood in een kleine kom en giet er kokend water over.
  2. Laat 20 minuten weken.
  3. Maak een blonde roux.
  4. Giet de bouillon erbij, roer even goed los en breng voorzichtig aan de kook.
  5. Voeg de paddenstoelen, aardappels en zouten kruiden toe en laat ongeveer 20 minuten rustig koken/trekken.
  6. Doe alles in de blender en pureer goed fijn.
  7. Daarna door een bolzeef halen en opnieuw verwarmen.
  8. Serveren in een soepkop of diep bord.
  9. Als garnituur kun je uitgebakken spekjes gebruiken of kies voor vegetarisch met wat fijngesneden champignons en een beetje fijngesneden bieslook.

vragen over
dit gerecht?

Emiel Oosting
Docent SVH koksopleidingen

vraag het
aan de chef

laat je verder
inspireren

Recept

Kalfsoester

Kalfsoester met gebakken asperges

Lees meer

Recept

Gebakken zeebaars

Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème

Lees meer
Lamsbouillon recept vlees

Recept

Lamsbouillon 10 liter

Maak je eigen lamsbouillon

Lees meer