ontdek de
Patisserie Academie

Leer van de beste patissiers, chocolatiers en barista’s. Volg een erkende opleiding of inspirerende cursus bij de Patisserie Academie.

 

Naar cursussen Patisserie Academie

over Patisserie
Academie

De Patisserie Academie is hét erkende kennisinstituut voor patissiers, chocolatiers en barista’s. Hier leer je alles over patisserie, chocolade, viennoiserie en koffie, van de basis tot het echte meesterschap. De lessen worden gegeven door de beste vakmensen van Nederland en België, waaronder SVH Meesterijsbereiders, Meester Patissiers, Meester Boulangers en ervaren docenten uit de praktijk.

De Patisserie Academie is gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen, waar beginnende en gevorderde vakgenoten jaarlijks samenkomen om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Dankzij de SVH- en Bakkracht-accreditatie ontvangen geslaagde cursisten een branche-erkend diploma.

Naar cursussen Patisserie Academie
Kooklab - Experience Center

on tour in
Friesland

Speciaal voor mensen die bezig zijn met chocolatier en patisserie uit het noorden van Nederland organiseert de Patisserie Academie samen met VHC ActiFood ook “On Tour” in Friesland. In ons Expierence Center worden diverse basisopleidingen en specials gegeven door de vakdocenten van Patisserie Academie.

Zo hoef je niet naar Vlaardingen te reizen om deel te nemen aan de opleidingen van de Patisserie Academie. De lessen in Oosterwolde bieden dezelfde kwaliteit, begeleiding en erkenning als de lessen in Vlaardingen.

Naar cursussen Patisserie Academie

doel van
Patisserie Academie

Het doel van de Patisserie Academie is om kennis te delen en het ambacht te versterken. Ze willen vakmensen inspireren en opleiden op het gebied van patisserie, chocolade en koffie. Of je nu start in het vak of wilt doorgroeien tot Meester Patissier.

Naar cursussen Patisserie Academie

cursussen
patisserie academie

Cursus

18 november 2025 vanaf 9.00

Special: Macarons de Paris, door Patisserie Academy on tour

Kleurrijke koekjes met een smeuïge vulling op basis van fruit of chocolade: we hebben het natuurlijk over de Macaron!

Lees meer

Workshop

26 november 2025 vanaf 9.45

Special Cacaobotertechniek – Airbrush

Airbrushen is hot. Met deze techniek voorzie je huisgemaakte bonbons van een spetterende kleurcombinatie.

Lees meer

Opleiding

7 januari 1e les , 21 januari 2e les, 28 januari 3e les, 18 februari 4e les, 4 maart examen (optioneel) vanaf 9.00

Opleiding basis chocolatier, door patisserie academy on tour

De cursus Basis Chocolatier gedurende vier weken, één dag in de week plaats

Lees meer