Rösti is een knapperig aardappelgerecht dat je in een handomdraai maakt. Heerlijk als bijgerecht of als basis voor een creatief hoofdgerecht.

bijgerecht
rosti

Aardappels, eieren en een vleugje zetmeel. Dat is alles wat je nodig hebt voor een goudbruin en smaakvol resultaat. Het geheim van de perfecte rösti zit in het goed uitdrukken van het vocht uit de aardappelrasp, waardoor ze tijdens het bakken krokant worden. Je kunt ze serveren als bijgerecht bij een diner of juist als stevige basis voor een lunch met bijvoorbeeld gerookte zalm of een salade.

Bereidingswijze
Rösti

6 personen

Ingrediënten
0,5 kg stevige aardappels
3 eieren
1 el aardappelzetmeel

Bereidingswijze
Schil desgewenst de aardappel (kan ook met schil) en rasp het op een grove stand. Doe het in een zeef en pers het meeste vocht eruit.
Klop de eieren los met het zetmeel, zout en peper naar smaak en meng het met de geraspte aardappel.

Maak rondjes van 10 à 15 cm breed van max 1 cm dik en bak ze met olijfolie op een halfhoog vuur (ongeveer 5 minuten per kant). Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Serveer ze warm apart bij een hoofdgerecht of gebruik het onder of op een vlees- of visgerecht als decoratie.

vragen over
dit gerecht?

Emiel Oosting
Docent SVH koksopleidingen

vraag het
aan de chef

laat je verder
inspireren

Recept

Kalfsoester

Kalfsoester met gebakken asperges

Lees meer

Recept

Gebakken zeebaars

Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème

Lees meer
Lamsbouillon recept vlees

Recept

Lamsbouillon 10 liter

Maak je eigen lamsbouillon

Lees meer