Bereidingswijze
hartige pompoentaart
Hartige Pompoentaart
8 personen
Ingrediënten beslag
- 500 gr bloem
- 2 grote eieren
- 15 ml olijfolie
- 500 ml melk (soja)
Ingrediënten garnering
- 60 gr geraspte strooi parmezaanse kaas
- 2 kg Hokkaido-pompoen zonder pitten in blokken gesneden
- 2 el EV olijfolie
- 200 gr ricotta
- 200 gr geraspte kaas
- ½ rode Spaanse peper zeer fijngesneden
- 1 tl Dijon-mosterd
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 10 gr fijngesneden bieslook
- 10 gr fijngehakte peterselie
- 2 tenen knoflook geperst
Bereidingswijze
Meng de bloem, zout, peper, eieren en de melk. Klop tot er een glad beslag ontstaat. Bak er flensjes van (ongeveer 8 stuks). Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Meng de blokjes pompoen met de olie. Doe het in de oven en bak het in 30-45 minuten goudbruin. Doe afgekoelde pompoenmassa in een mengkom en voeg de ricotta, Parmezaanse kaas, Spaanse peper, bieslook, peterselie en knoflook toe. Doe een vlinder in de mengkom en meng alles tot een smeuïg geheel.
Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven opnieuw tot 180°C. Vet een springvorm in en doe vetvrij papier in de vorm. Begin met een laagje flensje en daarboven op een laagje pompoenpuree. Herhaal dit tot de puree en de flensjes op zijn en eindig met een flensje. Druk een beetje aan en bestrooi met de extra Parmezaanse kaas. Bak 15 minuten af tot de bovenlaag goudbruin is.
Snijd de afgekoelde taart in 8 punten. Serveer als een hartig gerechtje of als vegetarisch hoofdgerecht.