Bereidingswijze
paddenstoelen rendang
Ingrediënten
- 100 gr boemboe
- 600 gr gemengde paddenstoelen, zoals shiitake, oesterzwam, bundelzwam, kastanje champignons
- 200 ml kokosmelk
- 100 gr kokosrasp
- 2 tenen knoflook
- 10 gr koriander
- 400 gr spinazie
Bereidingswijze
Bak de boemboe in wat olie tot alle smaak- en geurstoffen loskomen. Snijd ondertussen de champignons en paddenstoelen, haal de onder-kantjes van de beuken-zwammetjes en scheur de oesterzwammen en de shiitake in gelijkmatige stukken.
Bak de paddenstoelen 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten pruttelen tot het meeste vocht is verdampt.
Rooster ondertussen de geraspte kokos in een droge koekenpan. Als het goudbruin is toevoegen aan de rendang. Breng op smaak met zout.
Boemboe Ingrediënten
- 2 fijngesnipperde sjalotten
- 3 cm gember fijngehakt
- 2 geperste tenen knoflook
- 2 rode pepers fijngesneden
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten bij elkaar en draai goed fijn, evt. door een haarzeef wrijven.
Pandanrijst Ingrediënten
- pandanrijst
Bereidingswijze
Doe 400 gram rijst in een pan met water. Roer de rijst los en giet het af. Herhaal dit proces enkele malen tot het water helder van kleur is.Voeg 600 ml water toe aan de gewassen rijst en strooi er zout eroverheen.
Zet zonder deksel op hoog vuur en breng het geheel aan de kook.
Laat de rijst vervolgens 12 minuten zachtjes gaarkoken. Laat de rijst na het koken ongeveer 10 minuten staan met de deksel op de pan.