“Desem wentelteef met stoofpeer”

dit heb
je nodig

Batard zuurdesem wit 1100 gram

6x 1100 gram
Art. nr. 908394

Bestellen

Speculaas kruiden

250 gram
Art. nr. 903088

Bestellen

Volle melk

1 liter
Art. nr. 807342

Bestellen

Stoofperen sorbet/ roomijs

2,5 liter
Art. nr. 800282

Bestellen

Stoofpeer 3 liter, uitlek gewicht 2400

2400 gram
Art. nr. 514039

Bestellen

Creme brulee debic

1 liter
Art. nr. 391107

Bestellen

Kristal suiker

10x1 KG
Art. nr. 252964

Bestellen

Zure room

1 liter
Art. nr. 284076

Bestellen

aan
de slag

volg de
instructies

Desem wentelteef met stoofpeer

  1. Snijd het brood in plakken.
  2. Maak een mengsel van crème brûlée basis met 1/3 melk en roer dit door.
  3. Doop het brood in het mengsel, lek uit en bak aan beide kanten in de roomboter goudbruin.
  4. Dip na het bakken eventueel het brood aan beide kanten door de kaneel suiker.
  5. Leg de gehalveerde peren op een ovenplateau en lak ze af met eigen siroop.
  6. Verwarm de peertjes ± 6 minuten in een oven van 180 graden.
  7. Meng de zure room met speculaas kruiden naar smaak.
  8. Garneer het gerecht af met het stoofperen ijs en atsina cress.

Vraag het
aan de chef

Emiel Oosting
Docent SVH koksopleidingen

meer van
Chefs Gemak

Bekijk alles

Chefs gemak

Gepocheerd ei met steak tartaar

Gepocheerd ei met steak tartaar

Lees meer
Tiramisu Advocaat - Chefs Gemak

Chefs gemak

Tiramisu met advocaat – Chefs Gemak

Tiramisu crème, advocaat, witte chocolade en koffie

Lees meer
Tiramisu tartelette framboos

Chefs gemak

Tiramisu tartalette framboos

Tartelette framboos met mascarpone mousse

Lees meer