Larissa gaat in gesprek met Rienk over de ICT-afdeling.

Geplaatst op 23 september 2024

Larissa wordt bovenaan het trappenparcours hartelijk begroet door Rienk, softwareontwikkelaar bij ActiFood. Na een korte rondleiding door de afdeling, nemen we plaats voor een gesprek. Rienk vertelt dat hij al negen maanden werkzaam is bij ActiFood, waar hij een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het nieuwe ERP-systeem. Via de COO van Servoy, het platform waarop het systeem is gebouwd, is hij in contact gekomen met ons bedrijf.

 

Rienk bij ActiFood

Rienk vertelt met trots over zijn werk als softwareontwikkelaar. Het plezier waarmee hij elke dag naar zijn werk gaat, is er eigenlijk altijd. “Ik heb nooit het gevoel dat ik er tegenop zie, in de 35 minuten dat ik vanuit Giekerk moet komen. Elke dag wacht er iets nieuws,” vertelt hij met een glimlach. De sfeer op de werkvloer is prettig, al geeft hij lachend toe dat er soms wat minder gelachen mag worden, meld hij met een knipoog.

 

Trots op zijn prestaties

Als we Rienk vragen naar de prestatie waar hij het meest trots op is, denkt hij geen moment na: “Zonder twijfel het live zetten van het nieuwe ERP-systeem.” Toen hij begon bij ActiFood, was hij onder de indruk van de grootte van het bedrijf en de verantwoordelijkheid die op het systeem rustte. Dat hij een sleutelrol mocht spelen in de overgang naar het nieuwe systeem, vervult hem nog steeds met trots.

 

Samenwerken aan het ERP-systeem

Rienk kijkt met veel plezier terug op de week van de livegang van het nieuwe systeem. “Samen met mijn collega Jesper, die ik inmiddels als een goede vriend beschouw, hebben we nachten doorgewerkt om alles goed te laten verlopen,” vertelt hij. Het gevoel van verantwoordelijkheid dat hij toen voelde en de gezamenlijke inspanning die nodig was om het project te voltooien, beschouwt hij als een mooi moment bij ActiFood. Het nieuwe systeem is nu 3,5 maand live, en hoewel het niet zonder slag of stoot ging, is het zeker iets om trots op te zijn.

 

Een hechte werkplek

Waar hij van droomde toen hij jong was? “Om twee meter lang te worden, haha!” grapt hij. In de loop der jaren heeft hij zijn passie voor softwareontwikkeling ontdekt. Als we hem vragen waarom hij anderen zou aanraden om bij ActiFood te werken, antwoordt hij zonder twijfel: “De saamhorigheid hier is uniek. Ik ken geen ander bedrijf dat zo collegiaal is als dit.”

 

Blijven groeien

Als we Rienk vragen naar wat hem aan het lachen maakt, reageert hij: “De afneemster van dit interview!” Maar als het gaat om inspiratie, benadrukt hij dat zijn eigen gedrevenheid hem het meest motiveert. Hij herinnert zich nog goed hoe hij op 18-jarige leeftijd besloot om HBO ICT te gaan studeren, zonder precies te weten wat hem te wachten stond. Nu, jaren later, is hij blij met die keuze en verrast door de uitdagingen die hij sindsdien heeft overwonnen. En over vijf jaar? “Misschien wel als hoofdontwikkelaar van het ERP-systeem voor de gehele VHC-organisatie, wie weet!”