Larissa gaat in gesprek met Jesper over de ICT-afdeling.

Geplaatst op 23 september 2024

Jesper verwelkomt ons op de ICT-afdeling van ActiFood. Na het nodige bijkomen van de trappen die we achter de rug hebben, zitten we klaar voor een gesprek over Jesper en zijn werk als applicatie- en systeembeheerder. Hij mocht voor de huisbeurs in 2019 met succes een registratiesysteem ontwikkelen. Later hoorde Jesper over een vakantiebaan bij ActiFood, waar hij op solliciteerde en sindsdien is blijven werken.

 

Jesper bij ActiFood

Jesper vertelt trots over zijn werk als applicatie- en systeembeheerder, een rol waarin hij processen automatiseert en systemen onderhoudt. Wat hem vooral drijft, is het zien van de impact die zijn werk heeft op de efficiëntie binnen het bedrijf. “Het geeft me veel voldoening als mijn werk ervoor zorgt dat anderen meer tijd hebben om de kwaliteit van hun werk te verbeteren,” vertelt hij,  het oplossen van technische problemen geeft hem elke keer weer energie.

 

Trots op zijn prestaties

Op de vraag wat zijn grootste prestatie is, hoeft Jesper niet lang na te denken. “Het ontwikkelen van het mancosysteem, inclusief het mailsysteem, is iets waar ik erg trots op ben,” zegt hij. Dit systeem heeft niet alleen de communicatie binnen het bedrijf verbeterd, maar ook de dagelijkse processen een stuk efficiënter gemaakt. Ondanks zijn successen gaat niet alles altijd vlekkeloos. Hij lacht wanneer hij toegeeft af en toe technische fouten te maken, maar gelukkig kunnen zijn collega’s daar meestal wel om lachen.

 

Overgang naar het nieuwe ERP-systeem

Het moment dat Jesper het meeste is bijgebleven, is zonder twijfel de overgang naar het nieuwe ERP-systeem, nog niet zo lang geleden. “Het hele proces, van een oud systeem uit 1985 naar een volledig nieuw systeem, was enorm leerzaam,” legt hij uit. Het was een intensief traject, maar sinds de livegang kunnen de vrachtwagens zes dagen per week de weg op en is het bedrijf zeven dagen per week operationeel. Jesper is trots op zijn bijdrage aan deze grote verandering.

 

Meer dan IT alleen

Larissa is benieuwd wat Jesper vroeger wilde worden, waarop hij lachend antwoordt dat hij eigenlijk geen specifieke droom had. “Als ik er nu op terugkijk, had buschauffeur me ook wel leuk geleken,” zegt hij. Jesper houdt namelijk van autorijden en dienstverlening, wat dat beroep aantrekkelijk maakte. Als het op vakanties aankomt, is de Costa Blanca in Spanje zijn favoriete bestemming. “Het klimaat en de cultuur daar zijn heerlijk,” vertelt hij, en als hij ooit zou verhuizen, zou Spanje zijn eerste keuze zijn.

 

Een vertrouwde werkplek

ActiFood is voor Jesper niet alleen een plek waar hij met plezier werkt, maar ook een omgeving die aanvoelt als een hechte familie. “Als er problemen zijn, wordt er altijd oplossingsgericht gehandeld,” zegt hij. Dit zorgt ervoor dat hij ActiFood aan iedereen zou aanraden als werkplek.

 

Blijven ontwikkelen

Als Jesper nadenkt over de toekomst, komt vooral leergierigheid naar boven; als hij een dag alles zou kunnen doen wat hij wil, zou hij iets nieuws willen ontdekken, misschien een nieuwe vaardigheid of een onbekende plek bezoeken.