Barry van der Meulen, het hoofd van de Financiële Administratie bij VHC ActiFood, is een man van vele talenten.

Geplaatst op 4 juli 2024

Barry van der Meulen, het hoofd van de Financiële Administratie bij VHC ActiFood, is een man van vele talenten. Geboren en getogen in het pittoreske Bakkeveen, voelt hij zich helemaal thuis in het hart van het bedrijf. Met een flinke dosis ervaring van bijna 22 jaar, is Barry een waardevol lid van het team. Hij vertelt ons vrijuit over zijn carrière bij VHC ActiFood én meer.

Ringgg

Zijn verhaal begon in 2002, toen hij een telefoontje kreeg van niemand minder dan Jan Veenstra. “Het bedrijf groeit snel en Bert Geuze kan het allemaal niet meer alleen aan…. Wil je eens langskomen?” Met die uitnodiging belandde Barry in de wereld van VHC ActiFood, waar hij sindsdien een onmisbare rol speelt. Bijna 22 jaar in dienst, op welke leeftijd dat hem brengt? “Ik ben van april 1978. Reken zelf maar uit, het klinkt zo confronterend.”

Bewondering

Bert Geuze heeft VHC ActiFood toentertijd vanaf nul opgebouwd wat betreft de administratie. “Daar heb ik enorm veel respect voor en ik probeer dit nu dan ook, weliswaar op mijn eigen manier, voort te zetten.” Brengt Barry onder woorden.

Geheim ingrediënt

Barry’s geheim voor werkplezier? “Vooral door de leuke collega’s en dan in het bijzonder mijn eigen afdeling,” vertelt hij. Ondanks de drukte op de Financiële Administratie, is er altijd tijd voor een lach en een geintje. “We hebben vaak toch dagelijks ontzettend veel lol met elkaar,” voegt hij toe. Door de groei van het bedrijf wordt het werk volgens Barry nooit saai. En zijn trots? Die ligt in de gezamenlijke prestaties van bijna 25 jaar ActiFood. “Op wat we met z’n allen hebben neergezet, en dat ik daar ook mijn rol in heb mogen hebben,” zegt hij tevreden.

Chauffeur Barry

Blunders binnen ActiFood? “Volgens mij niet…,” grinnikt hij. Hij herinnert zich wel een hilarisch voorval, een rit op de bus met patat voor de kermis in Gytsjerk. “Geheel schadevrij, maar ze hebben het er nog lang over gehad,” lacht hij. “Of ik ooit eerder met een bus gereden had… Yep, dat dachten ze al, haha.”

Familieman

Wat betreft vakantiebestemmingen is Barry bescheiden. “Vakantie is voor mensen die teveel vrije tijd hebben,” lacht hij, “Geintje natuurlijk, mijn laatste zeer waardevolle vakantie was ‘gewoon’ met de familie in Centerparcs,” vertelt hij. De waarde van vakantie zit dus meer in het gezelschap dan in de bestemming. En waar Barry zichzelf over vijf jaar ziet? “Vijf jaar ouder op papier… Maar uiterlijk niet natuurlijk!! ;-)” grapt hij.