Gerookte eendenborstfilet met zoet zure knolselderij en chips van pastinaak.

wat heb
je nodig

• 1 stuks eendenborstfilet
• 1 stoofpeer
• ½ pastinaak
• ¼ knolselderij

manier van
klaarmaken

Gerookte eendenborst

• Eendenborst kruiden
• Rook de filet voor ongeveer 30 minuten op 60/70 graden tot een kern van 48 graden
• In dunne plakjes snijden

Zoet zure knolselderij

• Snijd de knolselderij in blokjes van 1 bij 1 bij 1 centimeter
• Kook het water met azijn, suiker, gember, steranijs
• Giet het hete mengsel op de knolselderij
• Laat het een dag intrekken

Stoofpeer

• Schil en halveer de peren
• Kook de wijn, suiker vanille stokje, kaneelstokje, steranijs, jeneverbes en kruidnagel
• Giet dit op de peren en vacümeer het
• Gaar het sousvide op 82 graden voor ongeveer 3 uur, totdat de peren iets zacht zijn

Pastinaak chips

• Pastinaak schillen en in dunne plakjes snijden in de lengte op de snijmachine
• Goudbruin frituren op 180 graden

stoofpeer
bereiding

Stoofpeer
Ingrediënten:

  • 175 ml rode wijn
  • 40 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 jeneverbes

Werkwijze

  • Schil en halveer de peren
  • Kook de wijn, suiker vanille stokje, kaneelstokje, steranijs, jeneverbes en kruidnagel
  • Giet dit op de peren en vacümeer het
  • Gaar het sousvide op 82 graden voor ongeveer 3 uur, totdat de peren iets zacht zijn

vossenbessen compote
bereiding

Ingrediënten

  • 15-20 ml Port
  • 25 gram Bruine basterdsuiker
  • Citroensap van een ¼ citroen
  • 1 Kaneelstok
  • 1 kruidnagel

Werkwijze

  • Breng alle ingrediënten, vossenbessen, port, bruine basterdsuiker, citroensap, kaneel, kruidnagel samen aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwijder de kruidnagels en de kaneelstokken.