wat heb
je nodig
• 1 stuks eendenborstfilet
• 1 stoofpeer
• ½ pastinaak
• ¼ knolselderij
Gerookte eendenborstfilet met zoet zure knolselderij en chips van pastinaak.
• 1 stuks eendenborstfilet
• 1 stoofpeer
• ½ pastinaak
• ¼ knolselderij
Gerookte eendenborst
• Eendenborst kruiden
• Rook de filet voor ongeveer 30 minuten op 60/70 graden tot een kern van 48 graden
• In dunne plakjes snijden
Zoet zure knolselderij
• Snijd de knolselderij in blokjes van 1 bij 1 bij 1 centimeter
• Kook het water met azijn, suiker, gember, steranijs
• Giet het hete mengsel op de knolselderij
• Laat het een dag intrekken
Stoofpeer
• Schil en halveer de peren
• Kook de wijn, suiker vanille stokje, kaneelstokje, steranijs, jeneverbes en kruidnagel
• Giet dit op de peren en vacümeer het
• Gaar het sousvide op 82 graden voor ongeveer 3 uur, totdat de peren iets zacht zijn
Pastinaak chips
• Pastinaak schillen en in dunne plakjes snijden in de lengte op de snijmachine
• Goudbruin frituren op 180 graden
Stoofpeer
Ingrediënten:
Werkwijze
Ingrediënten
Werkwijze